” Η Ελληνική Δημοσιογραφία κλίνει το γόνυ ευλαβώς στον Ήρωα Νίκο Καπετανίδη”.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης ολοκλήρωσε τον σημαντικότερο στόχο του .

Την διασύνδεση της Δημοσιογραφικής Οικογένειας της Ελλάδας με την Εθνική κληρονομιά του Εθνομάρτυρα Δημοσιογράφου Νίκου Καπετανίδη.

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην είσοδο του κτηρίου της ΕΣΗΕΜΘ στην Θεσσαλονίκη με λαμπρότητα και κατάνυξη έλαβε χώρα η τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη έργο του Γιώργου Κικώτη που προσέφερε το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης στον Δήμο Θεσσαλονίκης,την δημοσιογραφική οικογένεια της χώρας και την Ελληνική Κοινωνία δια των πατριωτικών δωρεών του ευεργέτη Βαλέριου Ασλανίδη και του Ιερού Ιδρύματος Παναγία Σουμελά ΗΠΑ Καναδά.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με την στήριξη όλων των Ενώσεων.

Το αδερφό σωματείο Φίλων Κτενίδης Νικόπολης πολιτιστικός Ποντιακός στήριξε όπως πάντα την εκδήλωση και ήταν παρών με ενδεδυμένο με παραδοσιακές φορεσιές τμήμα του .

Παρόντες ήταν ο απόγονος του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, Κώστας Καπετανίδης,η εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής Άννα Ευθυμίου, μέλη του Δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι κομμάτων, ποντιακών σωματείων και των ενώσεων Συντακτών από την Θεσσαλονίκη και όλη την χώρα.

Στις ομιλίες τους οι Στέλιος Αγγελούδης δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Σωτήρης Τριανταφύλλου πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ αναφέρθηκαν στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Νίκου Καπετανίδη ως συμβόλου για τον Πόντο και όλη την Ελλάδα.

Ο Κώστας Καπετανίδης μίλησε για την προσπάθεια του Εθνομάρτυρα να τηρήσει σε πολύ δύσκολο και εχθρικό περιβάλλον την Ελευθεροτυπία και την πιστή εφαρμογή των κανόνων της Δημοσιογραφίας.

Ο Βαλέριος Ασλανίδης σε μια συγκινητική παρέμβαση τόνισε ότι η συμβολή του είναι ένα ιερό χρέος που εδράζεται στην ιστορία και του δικού του παπού που επίσης κρέμασαν οι Τούρκοι.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Γιώργος Γεωργιάδης έχει ήδη γραπτώς περιγράψει την πρόταση στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης όπως μαζί με τις Δημοσιογραφικές Ενώσεις θεσμοθετηθεί η ετήσια κάθε Σεπτέμβριο διοργάνωση των Καπετανίδειων στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την υπογραφή μιας προγραμματικής σύμβασης.

Που θα περιλαμβάνει μια υποτροφία και ένα βραβείο Νίκος Καπετανίδης καθώς και διήμερες εκδηλώσεις με διττό περιεχόμενο:

Πνευματικό – Ιστορικό – Δημοσιογραφικό
Πολιτιστικό – Καλλιτεχνικό .

Τόσο από την πλευρά του Δήμου της Αθήνας όσο και του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει πλέον επίσημα εκφραστεί το θετικό ενδιαφέρον τους για την ολοκλήρωση αυτής της πρωτοβουλίας ούτως ώστε κάθε χρόνο να τιμάται με τον αρμόζοντα τρόπο αυτή η κορυφαία προσωπικότητα του Ελληνισμού ο Εθνομάρτυρας Νίκος Καπετανίδης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ