Σε 20-25 χρόνια θα είναι οι Έλληνες της Κύπρου που θα τραβάνε για νέες πατρίδες…

της Φανούλας Αργυρού*

Στις 17 Σεπτεμβρίου 2024, διαβάσαμε για τις ανησυχίες της Ad Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής με την μελέτη του δημογραφικού προβλήματος και τον χαμηλό δείκτη αναπλήρωσης του πληθυσμού.

Όμως όπως φαίνεται στο δημοσίευμα του αγαπητού συνάδελφου Γιάννη Γιωργαλλή, με τίτλο «Ad Hoc Επιτροπή: Σε 20 με 25 χρόνια ο πληθυσμός της Κύπρου θα μειωθεί στο μισό», η μελέτη αυτή της Βουλής αφοσιώθηκε μόνο για το πληθυσμό στις ελεύθερες περιοχές.

https://www.sigmalive.com/news/local/1255162/ad-hoc-epitropi-se-20-me-25-xronia-o-plithysmos-tis-kyprou-tha-meiothei-sto-miso

Δεν γίνεται κανένας λόγος για τη δημογραφική αλλοίωση που συντελείται συστηματικά και βάση σχεδίου Δρ. Νιχάτ Ερίμ (1956) για αύξηση του τουρκικού στοιχείου στα κατεχόμενα εδάφη από το 1975. Η μη συσχέτιση με το τι συντελείται και στα κατεχόμενα από το 1975, δυστυχώς δεν δίνει τη σωστή (χειρότερη) διάσταση του τι θα συμβεί σε 20-25 χρόνια αν όχι νωρίτερα…

Δεν γίνεται καμία αναφορά στο σκόπιμο εποικισμό για αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου που εργολαβικά ξεκίνησε από το 1975 από την Τουρκία κουβαλώντας καραβάνια κουβαλητών μαζί με τους μουχτάριδες τους, από τα βάθη της Ανατολίας.

Η έρευνα αφοσιώθηκε λοιπόν ΜΟΝΟ για τις ελεύθερες περιοχές. Γιατί;

Μήπως θεωρούν ότι θα αναγνωριστεί το κατοχικό έκτρωμα δηλαδή τα δύο κράτη, και γι΄αυτό;

Όπως και να είχε όμως ο συλλογισμός της Επιτροπής να μην αναφερθεί και να μην συνδυάσει την αλλοίωση στα μη κατεχόμενα μέρη της ΚΔ, με το τι γίνεται στα κατεχόμενα είναι λάθος γιατί ο αναγκαίος συσχετισμός πρέπει να τρομάζει τους Έλληνες της Κύπρου χίλιες φορές περισσότερο. Όταν ακριβώς την δημογραφική αλλοίωση κατεχομένων και μη κατεχομένων εδαφών μας είναι ο ίδιος εκτελεστής που εγκληματεί, η ΤΟΥΡΚΙΑ!

Κάποιοι από μας φορτικά εδώ και χρόνια γράφαμε και τονίζαμε το κίνδυνο αφανισμού του ελληνικού στοιχείου με τη δημογραφική αλλοίωση που συντελείται βάση σχεδίου από την κατοχική ΤΟΥΡΚΙΑ τόσο στα ελεύθερα όσο και στα κατεχόμενα.

Αφού κατάφερε το ζητούμενο στα κατεχόμενα, τα τελευταία χρόνια η ΤΟΥΡΚΙΑ επιδίδεται πλέον στην μουσουλμανοποίηση και «εποικισμό» των ελεύθερων περιοχών. Εφόσον είναι τοις πάσης γνωστό ότι είναι η Τουρκία που εργολαβικά στέλνει αρμάδες με χιλιάδες «λαθραίων» ή «παράνομων μεταναστών» όπως θέλετε πέστε τους.

Ο δε πρώτος που έγραψε και βιβλίο για το κίνδυνο αυτό ήταν ο αγαπητός Ανδρέας Μορφίτης. Αλλά ποιος άκουσε…

Επομένως σε 20-25 χρόνια, όπως πάμε σήμερα, σίγουρα θα είναι οι Έλληνες της Κύπρου που θα γυρεύουν βάρκες ως «παράνομοι μετανάστες». Θυμίζοντας Μικρά Ασία του 1922, για αναζήτηση νέων πατρίδων…Όσοι θα έχουν την οικονομική άνεση βέβαια θα φεύγουν…αεροπορικώς! Ίσως να τους παραχωρήσει και αυτούς η Ελλάδα κάποια παραμεθόρια περιοχή, όπως έκανε με τους πρόσφυγες του1922…

Και η Κύπρος θα τουρκέψει όπως το σχεδίαζε το 1956 ο Δρ. Νιχάτ Ερίμ δίχως να χρειάζεται να ρίξει ούτε μια ακόμα σφαίρα η Τουρκία… Εξού και η εντολή του Μεντερές προς αυτόν ήταν σχέδιο για «επανάκτηση της Κύπρου».

Αυτά η Τουρκία τα μελετά και σχεδιάζει εδώ και χρόνια. Καλημέρα μας…

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ