«Όσο αργεί η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας»

famelos

«Κάθε μέρα που αργεί η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μία χαμένη ημέρα και για τη χώρα μας. Αυτό εκπροσωπεί η υποψηφιότητά μου. Ότι δεν πάει άλλο. Και πρέπει να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Και να υπάρχει Προοδευτική Συμμαχία. Αυτός ο στόχος επιβάλει να είμαστε όλοι μαζί και να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Και η πρόταση και η εγγύηση συλλογικότητας που εκπροσωπώ αντιπροσωπεύει όλη την κοινωνία. Δεν είναι λύση η αποστράτευση και η μοναξιά του καναπέ και των κοινωνικών δικτύων. Για το λόγο αυτό κάλεσα να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι έχουν απογοητευτεί τα τελευταία χρόνια. Τους καταλαβαίνω απόλυτα αλλά πρέπει να το αλλάξουμε». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την Προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Σωκράτης Φάμμελος, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικός για την χώρα και την ελληνική κοινωνία. Τον έχει ανάγκη η κοινωνία για να κάνει τεκμηριωμένη αντιπολίτευση. Τον έχει ανάγκη και ο χώρος των ιδεών και των αγώνων της Αριστεράς και της Προοδευτικής Παράταξης. Αλλά τον έχει ανάγκη και η κοινωνία για να υπάρχει ισχυρός πυλώνας της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης. Προφανώς με τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για συνεργασία προοδευτικών κομμάτων. Αλλά αυτό που με ανησυχούσε περισσότερο είναι ότι υπήρχε μια συνεχής απαξίωση του κόμματος και στο χώρο των ιδεών που εκπροσωπούμε».

«Η σύγχρονη δημοκρατία πρέπει να έχει ενεργούς πολίτες και να συμμετέχουν στις αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε όλοι μαζί για να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος. Πως αλλιώς θα απαντήσουμε στα σύγχρονα προβλήματα της δημοκρατίας και της κλιματικής κρίσης;»

«Σε ένα σοβαρό και σύγχρονο κόμμα κανείς δεν περισσεύει. Όλα τα στελέχη είναι απαραίτητα. Και αυτό αφορά και την επόμενη ημέρα των εκλογών της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και για να είμαι ειλικρινής χρειαζόμαστε και πολλές και πολλούς περισσότερους γιατί οι υποχρεώσεις της κοινωνικής αλλαγής είναι μεγάλες. Και αυτό δεν θα γίνει αν δεν το θέλει και δεν το στηρίζει η κοινωνία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρο συρρικνωνόταν, είχε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες ήταν αποσπασματικές και αλληλοσυγκρουόμενες. Και δεν ήταν μόνο η συρρίκνωση, αλλά ήταν και η απαξίωση του κόμματος. Αυτό επηρέασε την Κεντρική Επιτροπή που έκρινε ότι πρέπει να αλλάξουμε σελίδα. Με τον ίδιο κανόνα της δημοκρατίας που έχουμε στη χώρα μας. Όπως οι βουλευτές αίρουν την εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό έτσι και τα μέλη της κεντρικής επιτροπής που έχουν ψηφιστεί από τα μέλη αίρουν την εμπιστοσύνη στον πρόεδρο».

«Η θέση του προέδρου δεν είναι αξίωμα ή εξουσία. Είναι θέση ευθύνης. Και αυτό δεν είχε γίνει κατανοητό από τον πρώην πρόεδρο».

«Η κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σαφέστατα είναι αρνητική εξέλιξη. Αλλά δεν είναι μόνο για το κόμμα μας αρνητική. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά, τόσο η κοινωνία δεν έχει ένα στήριγμα για όλα τα καθημερινά προβλήματα. Και όλοι οι δημιουργικοί πολίτες δεν έχουν συνομιλητή. Οι άνθρωποι της επιστήμης, της παραγωγής, της διανόησης, της τέχνης πρέπει να είναι συνομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Και πρώτα από όλα οι νέοι και οι νέες», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ