Θέατρο Αυλαία Οκτώβριος 2024

Ο Κροκόδειλος

Θεατρική απόδοση του έργου του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

1 και 2 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Αυλαία
 
Είχα από παλιά μία ακατανίκητη επιθυμία να κάνω τους πάντες να μιλάνε για το άτομό μου, αλλά, βλέπεις, με περιόριζαν η ασήμαντη κοινωνική παρουσία και ο χαμηλός βαθμός μου στην Υπηρεσία. Και να που κάθε εμπόδιο εξαφανίστηκε, με μια απλή μπουκιά κροκόδειλου’
 
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ορέστης Σταυρόπουλος, παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Λάμπρος Γραμματικός, Ερατώ Μανδαλενάκη, Μαρία Μοσχούρη, Αντώνης Χρήστου
Παραγωγή: Θέατρο Πόρτα

«…καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς

του Χρόνη Μίσσιου

3,4,5,6, Οκτωβρίου 2024

Η παράσταση «… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς», από την ομάδα GAFF και τη  σκηνοθέτιδα Σοφία Καραγιάννη, μετά τα πολυάριθμα βραβεία κοινού και κριτικών που απέσπασε, τα απόλυτα sold out δύο χρόνων και τις διθυραμβικές κριτικές από τους πλέον έγκριτους κριτικούς θεάτρου, έρχεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις μόνο παραστάσεις, από τις 3 έως τις 6 Οκτωβρίου στο θέατρο Αυλαία.

 
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη, ερμηνεία: Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Κωνσταντίνος Πασσάς, Δημήτρης  Μαμιός, Γιάννης Μάνθος

Παραγωγή:GAFF


Τα τραγούδια της Σωτηρίας
με τη Χριστίνα Μαξούρη

7,8 Οκτωβρίου 2024
Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά. Η Χριστίνα Μαξούρη, ηθοποιός και τραγουδίστρια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιοσημείωτες φωνές της νεότερης γενιάς, δίνει νέα πνοή στα τραγούδια της Σωτηρίας στο σήμερα.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη, τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη, μουσικοί:  Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι – φωνή), Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι), Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα – φωνή), Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν)

Εκτέλεση παραγωγής: Music Path Productions
 

 
Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons

του Sam Steiner

 

Έναρξη 10 Οκτωβρίου 2024

Σε ένα φανταστικό μέλλον, όπου η κυβέρνηση εφαρμόζει έναν αυστηρό νόμο που περιορίζει την καθημερινή ομιλία, μέσα στη δίνη των κοινωνικοπολιτικών θεμάτων που εγείρονται, μια όμορφη και συγκινητική ερωτική ιστορία, μεταξύ δύο πολύ διαφορετικών ατόμων, μας θυμίζει ότι σχεδόν πάντα «η κάθε λέξη μας μετράει»!

Σκηνοθεσία: Ζαφειρία Δημητροπούλου Del Angel, πρωταγωνιστούν: Άννα Μενενάκου, Παναγιώτης Γαβρέλας

Παραγωγή: Black Spine και MOVER


 

«ΤΟ ΜΠΟΥΦΑΝ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΥ Η ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ»

του Βασίλη Κατσικονούρη
21,22 Οκτωβρίου 2024
Το αριστουργηματικό κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη  μετά  την  καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία  στην Την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Πάτρα, ζωντανεύει και πάλι στην σκηνή, στο Θέατρο Αυλαία στις 21 και 22 Οκτωβρίου με την Μαριάννα Τουμασάτου και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Σταύρου.

 

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σταύρου, ερμηνεύει:  η Μαριάννα Τουμασάτου

ΠαραγωγήErofili Productions

 

Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι

 

23,24 Οκτωβρίου 2024

Κι ο πραγματικός βιωματικός πρίγκιπας Μίσκιν Νικολάγιεβιτς του Νικόλα Ανδρουλάκη επιστρέφει σαν σε άλλη Αγία Πετρούπολη, στην Θεσσαλονίκη για μια θεόγυμνη εξομολογητική παράσταση, χωρίς σκηνικά, χωρίς τίποτα πια, με μια πελώρια κατακόκκινη ανθοδέσμη, στην σκηνή.

Δραματουργία-σκηνοθεσία: Νικόλας Ανδρουλάκης

Για το έργο αυτό βοήθησαν αληθινά όλοι οι συνεργάτες κι οι συνοδοιπόροι της ζωής του Ηλίθιου

Την παράσταση την ερμηνεύουμε ήδη όλοι μαζί

Παραγωγή: Ντουέντε


Μάθε με να φεύγω
 
του Άκη Δήμου
26,27 Οκτωβρίου 2024
Το πρωτότυπο και ανέκδοτο έργο του Άκη Δήμου «Μάθε να φεύγω» είναι ένα ακατάτακτο έργο που άλλοτε φλερτάρει με το, ξεχασμένο σήμερα, είδος του μπουλβάρ, άλλοτε με το ψυχολογικό θέατρο δωματίου, άλλοτε με τις ιστορίες μυστηρίου κι άλλοτε με τα παλιά, αισθηματικά ρομάντσα των περιπτέρων. Και που ενώ ονειρεύεται πως είναι δράμα, κρατάει σφιχτά το χέρι της κωμωδίας.
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σκουρλέτης, παίζουν (με αλφαβητική σειρά):  Στέλιος Δημόπουλος, Θανάσης Δήμου, Χάρης Χαραλάμπους-Καζέπης

 

Σέρρα – Η Ψυχή του Πόντου

του Γιάννη Καλπούζου

31 Οκτωβρίου 2024 & 1-3 Νοεμβρίου 2024

«Θα σας διηγηθώ την ιστορία του πατέρα μου…γιατί άραγε;»

Μετά την καλλιτεχνική επιτυχία της περασμένης χρονιάς, με το κοινό να γεμίζει τις θεατρικές αίθουσες όπου και αν παρουσιάστηκε, η παράσταση-μονόλογος «Σέρρα», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου, σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.

Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης, ερμηνεύει, η Χρύσα Παπά

Παραγωγή: Sifa Production


                                                                                                                                        ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Μία Κάμπια Πολύ Πεινασμένη, Θέατρο.

Μία «βουτιά» στον φωτεινό και πολύχρωμο κόσμο του συγγραφέα και ζωγράφου Έρικ Καρλ.

Έναρξη 6 Οκτωβρίου 2024

Μία πρωτότυπη αφηγηματική παράσταση, όπου οι θεατές παρακολουθούν τα εβδομήντα πέντε ζώα του Έρικ Καρλ (γλυπτές κούκλες) να αναδύονται μέσα από τις σελίδες των βιβλίων, δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.

Σκηνοθετική επιμέλεια: Νίκη Αναστασίου, παίζουν: Ελένη Καΐση, Μελίνα Ταχτσίδου, Θανάσης Χασιώτης, Στέλιος Χρυσαφίδης


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ