Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα καταγγέλλει στην Κομισιόν το ψευδοκράτος για υπόθεση σύλληψης Ε/κ στην Δερύνεια.

Ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Μιχάλης Χατζηπαντέλα ζητά από την Κομισιόν να αναλάβει δράση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων με αφορμή τη σύλληψη συμπολίτη μας στο Οδόφραγμα της Δερύνειας. Στην ερώτηση που κατέθεσε εγείρει θέματα σε σχέση με την ασφάλεια, την υπονόμευση των προσπαθειών για επανένωση και την πολιτικοποίηση από το παράνομο καθεστώς των χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ έργων.

Όπως εξηγεί ο κ. Χατζηπαντέλα, τον Σεπτέμβριο του 2024, συνελήφθη από το παράνομο ψευδοκράτος στο οδόφραγμα Δερύνειας, ένας Ελληνοκύπριος με τις κατηγορίες για κατασκοπεία και τρομοκρατία, μετά από ειρηνική επίσκεψη στην κατεχόμενη περιοχή της Δερύνειας.

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον κ. Χατζηπαντέλα, εγείρει ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς συνέβη σε οδόφραγμα σε δρόμο που αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, της οποίας η εντολή είναι να προωθεί τη συνεργασία και να διευκολύνει τη διαδικασία επανένωσης.

Στην καταγγελία του ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, υποβάλει τα ακόλουθα ερωτήματα:

  1. Πώς προτίθεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ανταποκριθεί σε τέτοια περιστατικά που υπονομεύουν τις προσπάθειες για προώθηση της ειρήνης και της επανένωσης;
  2. Ποια μέτρα θα ληφθούν για να αντιμετωπιστεί η καταχρηστική χρήση υποδομών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ για εχθρικές ενέργειες εναντίον πολιτών της ΕΕ;
  3. Πώς θα εργαστεί η Επιτροπή για να διασφαλίσει ότι τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα δεν τίθενται σε κίνδυνο και δεν πολιτικοποιούνται από το παράνομο καθεστώς;

Ο κ. Χατζηπαντέλα ζητά απαντήσεις από την Κομισιόν για τα πιο πάνω ερωτήματα και καταγγέλλει μια ακόμη περίπτωση κατάφωρης παραβίασης των δικαιωμάτων των Ελληνοκυπρίων, οι οποίοι όπως τονίζει, στερούνται τα θεμελιώδη δικαιώματά τους να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά εντός της επικράτειας του κυρίαρχου κράτους τους.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ