Ο Μπάιντεν έφθασε στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue – Τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ

Με καθυστέρηση 30′ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Ανάκτορο Bellevue, από όπου αρχίζει το τυπικό μέρος της επίσκεψής του στο Βερολίνο.

Η επίσκεψη, η οποία επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί από 10 έως 13 Οκτωβρίου, αλλά αναβλήθηκε λόγω του τυφώνα «Μίλτον» που έπληξε την Φλόριντα, περιορίστηκε χρονικά, καθώς θα διαρκέσει λιγότερο από 24 ώρες, ενώ δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως «επίσημη», αλλά ως «επίσκεψη εργασίας».

Τον κ. Μπάιντεν υποδέχθηκε στην αυλή του Bellevue ο ομοσπονδιακός πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο οποίος τον συνόδευσε στο βιβλίο επισκεπτών και κατόπιν στο προαύλιο, στον χώρο απόδοσης στρατιωτικών τιμών. Ακολούθως ο αμερικανός πρόεδρος θα τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την υψηλότερη τιμή της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, θα έχει κατ’ ιδίαν συνομιλία με τον γερμανό πρόεδρο, ο οποίος θα παραχωρήσει και δεξίωση προς τιμήν του. Οι δύο ηγέτες θα πραγματοποιήσουν επίσης δηλώσεις στα ΜΜΕ, πριν ο Τζο Μπάιντεν αναχωρήσει για την καγκελαρία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ