Γ. Πούλου: Νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων αστυνομικών

Αναφορά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για το «πρόσφατο κυβερνητικό φιάσκο στον τομέα προστασίας των προσωπικών δεδομένων» κατέθεσε η τομεάρχης Εσωτερικών και συντονίστρια ΕΠΕΚΕ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώτα Πούλου.

Συγκεκριμένα, η κ. Πούλου επισυνάπτει σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (ΕΑΣΥΑ), με την οποία καταγγέλλεται «διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατοντάδων αστυνομικών και μάλιστα της ειδικής μονάδας που έχει συσταθεί να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα. Οι αστυνομικοί που είδαν τα προσωπικά δεδομένα τους να διαρρέουν στους πάντες, δηλώνουν ότι επεξεργάζονται ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες, ώστε να προσφύγουν κατά παντός υπευθύνου».

Η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «ενώ αναμένεται η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού στις ευρωεκλογές, προστίθεται ακόμη ένα τρανταχτό παράδειγμα της κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών. Γιατί, αν δεν είναι σε θέση να διαφυλάξει τα προσωπικά δεδομένα των αστυνομικών και μάλιστα ειδικής μονάδας, ποια εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης ότι τα δικά του δεδομένα προστατεύονται αποτελεσματικά;».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ