Ιστορικό μας χρέος να βάλουμε τέλος στην άδικη δεξιά πολιτική

famelos

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μία κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του αλλάζει σελίδα. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται πολλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Όμως κινητήρια δύναμή μας είναι η πεποίθησή μας για την αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ενός δημοκρατικού και λαϊκού κόμματος που έχει στόχο και δέσμευση η επόμενη μέρα για την Ελλάδα να είναι καλύτερη. Θέλουμε να δουλέψουμε για το συμφέρον και για το καλό των πολλών, όπως και για τις ιδέες και τις αξίες της Aριστεράς και της προόδου.

Η κοινωνία όμως απαιτεί να έχει στη διάθεσή της έναν ισχυρό, αξιόπιστο και δυναμικό ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτό είναι το διακύβευμα των εκλογών. Όχι η θέση του προέδρου, αλλά η ισχυρή παράταξη που χρειάζονται οι πολίτες. Και ο πρόεδρος οφείλει να υπηρετήσει αυτή την κοινωνική ανάγκη.

Η κοινωνία ζητά από εμάς να της δώσουμε λύσεις για το σήμερα και για το αύριο. Να της δώσουμε πολιτική πρόταση που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Να αγωνιστούμε πρώτα από όλα για την επιβίωση αλλά και για την ευημερία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Αλλά και για μία ισχυρή πολιτεία με δημοκρατία, δικαιοσύνη, διαφάνεια, θεσμούς, ασφάλεια, θωράκιση απέναντι στις φυσικές καταστροφές και δυνατή αυτοδιοίκηση.

Και βέβαια με μία νέα βιώσιμη οικονομία. Χωρίς αισχροκέρδεια, με ρύθμιση και έλεγχο της αγοράς, με σχεδιασμό για πραγματικό προϊόν, με ισχυρό πρωτογενή και δευτερογενή τομέα. Με πλουραλισμό της παραγωγικής βάσης σε πλήρη αντίθεση με την ολιγοπωλιακή αγορά της απληστίας των υπερκερδών που στηρίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Χρέος μας είναι να στηρίξουμε τη συνεταιριστική οικονομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, την αύξηση των εισοδημάτων και τα εργασιακά δικαιώματα.

Η σύγχρονη κοινωνία αναπνέει και δυναμώνει με ισχυρό κράτος Δικαίου και Δημοκρατία. Δημοκρατία όμως είναι και το να έχεις γιατρό και διαθέσιμο κρεβάτι σε αξιοπρεπές δημόσιο Νοσοκομείο. Δημοκρατία είναι να έχουν τα παιδιά μας δάσκαλο στο σχολείο. Δημοκρατία είναι να έχεις στέγη. Δημοκρατία είναι να έχει ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες ο πολίτης που ζει στην επαρχία με εκείνον που ζει στα μεγάλα αστικά κέντρα. Όπως Δημοκρατία είναι να έχουν όλοι πρόσβαση στα δημόσια αγαθά του νερού και του καθαρού περιβάλλοντος.

Αυτές είναι οι προτεραιότητες του νέου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Σε μία ισχυρή Ελλάδα με δυναμική εξωτερική πολιτική, που θα στηρίζεται και θα διεκδικεί την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, που θα είναι παράγοντας σταθερότητας και συνεργασιών στην ευρύτερη περιοχή, για την Ειρήνη και τον τερματισμό της ανθρωπιστικής κρίσης αλλά και με ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την κάθε είδους προκλητικότητα.

Διεκδικούμε για την Ελλάδα τη θέση που της αξίζει και την κοινωνία που μας αξίζει! Έχουμε την ιστορική υποχρέωση να στηρίξουμε τη χώρα μας αλλά και την ιστορία και τους αγώνες της προοδευτικής παράταξης. Να βάλουμε τέλος στη δυστοπία που έχει φέρει η δεξιά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να αλλάξουμε. Από τη συρρίκνωση και την απαξίωση, επιβάλλεται να γίνουμε σοβαροί, αξιόπιστοι και δυνατοί για το συμφέρον όλων. Διότι η απαξίωση των τελευταίων μηνών στον ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί μόνο τον κ. Μητσοτάκη.

Θέλουμε να αρχίσουν πάλι οι Οργανώσεις μας να δουλεύουν και να επιστρέψουν όσοι και όσες απογοητεύσαμε. Παράλληλα, προσκαλούμε νέους ανθρώπους από τον χώρο των επιστημών, της τέχνης, του συνδικαλισμού, των κινημάτων. Καλούμε τους δημιουργικούς ανθρώπους της παραγωγής, της βιοπάλης, της εργασίας, Έτσι θα δυναμώσουμε. Έτσι θα ξαναχτίσουμε το σπίτι μας. Έτσι θα είμαστε πραγματικά χρήσιμοι για την κοινωνία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ