Ας μην βάζουμε το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν πάνω από ανθρώπινες ζωές

Να μην βάζουμε το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν πάνω από Αρχές, Αξίες και ανθρώπινες ζωές, ζήτησε από το βήμα της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του θέματος για την κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν, την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων με την Αρμενία, ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι βασανίζονται και φυλακίζονται πολιτικοί που αντιτίθενται στο καθεστώς.

«Δημοσιογράφοι που τόλμησαν να το επικρίνουν φυλακίζονται, Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου καθημερινά δέχονται τον εξευτελισμό και την ταπείνωση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δεκάδες χιλιάδες Αρμένιοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, καθετί Χριστιανικό καταστρέφεται.»

Την ίδια ώρα επέκρινε έντονα την ενέργεια του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο είχε προσκαλέσει το ψευδοκράτος ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, μια ενέργεια, όπως είπε, που έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

«Το Αζερμπαϊτζάν με αυτή την στάση, υπονομεύει τις αρχές της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας ενός κράτους μέλους, της ΕΕ. Θα το ανεχθούμε;»

Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και τη διεθνή κοινότητα να μην μένουν απαθείς μπροστά σε τέτοιες παράνομες ενέργειες.

«Ας μην βάζουμε το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν πάνω από Αρχές, Αξίες και ανθρώπινες ζωές.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ