Πολλαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού

emvoliasmoi

Κατακόρυφη άνοδο σημείωσαν τα ραντεβού για εμβολιασμό μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους πολίτες άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μέσα σε 24 ώρες προγραμματίστηκαν 17.500 ραντεβού πρώτης δόσης, έναντι 2.600 ημερησίως, αριθμός σχεδόν επταπλάσιος.

Στη Βουλή σήμερα στις 13:30 αναμένεται να μιλήσει ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους άνω των 60 σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο OPEN. «Ήταν μία δύσκολη απόφαση, χωρίς αμφιβολία. Ήταν, όμως, μια υπεύθυνη απόφαση της κυβέρνησης, η οποία υπηρετεί απολύτως τη στρατηγική μας που είναι να μείνει η οικονομία, η κοινωνία και η παιδεία ανοιχτή», τόνισε.

Όσον αφορά τη συνταγματικότητα του νέου μέτρου, ο κ. Οικονόμου είπε;

«Οι ρυθμίσεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης είναι πλήρως συμβατές με το Σύνταγμα. Ήδη, έγκριτοι συνταγματολόγοι έχουν μιλήσει δημόσια γι’ αυτό. Όταν είμαι σε μια ηλικιακή ομάδα που κινδυνεύω να νοσήσω βαριά, επειδή αρνούμαι να εμβολιαστώ – με ένα εμβόλιο το οποίο είναι δωρεάν, εγκεκριμένο, και δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο – υποβάλλω τον εαυτό μου σε κίνδυνο. Υποβάλλω ταυτόχρονα σε τεράστιο κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και την κοινωνία.

Επιβαρύνω με πολύ μεγαλύτερη πίεση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τελικό αποτέλεσμα αυτές οι υπηρεσίες που θα μπορούσε να δώσει σε άλλες ομάδες, που έχουν κάνει αυτό που τους έχει ζητήσει η Πολιτεία, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι και με άλλου τύπου ασθένειες, δεν μπορούν να έχουν την περίθαλψη που πρέπει. Εάν δεν έχεις εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, θα υπάρξει πρόστιμο. Είμαστε στην 1η Δεκεμβρίου, είναι γνωστά τα πάντα σε όλους. Δεν είναι ανάγκη να περιμένουμε ούτε στις 14, ούτε στις 15, ούτε στις 12 Ιανουαρίου».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ