Δ. Αυγέρη στη Βουλή : “Έχουν αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία στο έλεος της πανδημίας”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η αναπληρώτρια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη. Στη συζήτηση που έγινε για το νέο μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού, η κυρία Αυγέρη σχολίασε την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της Υγείας.
“Τον περασμένο Νοέμβριο ο κύριος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι ήταν κατά της υποχρεωτικότητας και είναι υπέρ της ενθάρρυνσης και της πειθούς. Ότι έχει πιάσει ταβάνι αυτό το μέτρο της μερικής υποχρεωτικότητας που έχει εφαρμοστεί στον υγειονομικό χώρο και ότι δεν μπορείς  με εξαναγκασμούς να οδηγείς ανθρώπους στην απόφαση να κάνουν το εμβόλιο είπε η κα Αυγέρη και πρόσθεσε: 
“Συνεχίζουν να ψεύδονται και να υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου, με το αντιεπιστημονικό ψευδοαφήγημα περί πανδημίας των ανεμβολίαστων. Έχουν αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία και το προσωπικό τους στο έλεος της πανδημίας. Και συκοφαντούν εναλλάξ: τους γιατρούς τη μια, τους ασθενείς την άλλη. Πρώτα τους νέους, τώρα τους ανθρώπους άνω των 60 ετών. Όπως βολεύει κάθε φορά την κυβερνητική προπαγάνδα”.

“Εν μέσω της πλέον επικίνδυνης έξαρσης της πανδημίας, με εξαντλημένο το υγειονομικό προσωπικό, υποστελεχωμένες τις δομές και τις υγειονομικές υπηρεσίες στο κόκκινο, η κυβέρνηση δεν προχωρά σε καμία μα καμία ουσιαστική νομοθετική παρέμβαση που να θυμίζει στο ελάχιστο πολιτική για την προστασία της δημόσιας υγείας και του δημοσίου συμφέροντος. Αντιθέτως, επιλέγει με τον πιο προκλητικό τρόπο να κάνει πολιτική για τις ιδιωτικές τσέπες. Αυτή τη φορά ιδιωτικοποιώντας το σύστημα προμηθειών υγείας. 
Απευθυνόμενη προσωπικά στον Υπουργό Υγείας:

“Με δική σας υπουργική εντολή- υπογραφή για την ακρίβεια της αναπληρώτριας σας- δώσατε εντολή για την αναστολή των προγραμματισμένων χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, θέτοντας σε διακινδύνευση ανθρώπινες ζωές, γεμίζοντας αγωνία τους ασθενείς και οικογένειες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να πάνε σε ιδιωτική κλινική.  

Ενώ μόλις τη Δευτέρα, την περασμένη Δευτέρα, προχθές,  δημοσιοποιήθηκε νέο έγγραφο-αυτή τη φορά του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης- για την αναστολή και των έκτακτων χειρουργείων λόγω αδυναμίας κάλυψης τους από αναισθησιολόγους. Με το έγγραφο αυτό απλά «αναβάλλονται» όλα τα έκτακτα χειρουργεία, όπως αναφέρετε χαρακτηριστικά στο συγκεκριμένο έγγραφο, θα αναβάλλονται «μέχρι είτε να υφεθεί η ένταση της πανδημίας (…), είτε να έλθει επιπλέον προσωπικό». 
 “Γιατί, σε ένα άλλο επίσημο έγγραφο, αυτό του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, δίνονται σαφείς οδηγίες για ασθενείς – που δεν νοσούν από COVID 19- να διακομίζονται από τα δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές οι οποίες θα αμείβονται με ζεστό καθαρό δημόσιο χρήμα. 

Επανειλημμένως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις που έχει συνάψει η κυβέρνηση με τους κλινικάρχες. Επιδεικτικά απαξιώνετε το αίτημά μας εδώ και πολλούς μήνες. Αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάτι που κάνετε και που δεν γίνεται κρυφά και αδιαφανώς από πλευράς σας. Και εδώ θα ήθελα να επαναφέρω το αίτημα. Που είναι οι συμβάσεις, οι συμφωνίες όπως λέτε, του Υπουργείου με τις ιδιωτικές κλινικές;”

Είναι ξεκάθαρο ότι στηρίζετε κάθε δράση σας στο πρόσκαιρο ιδιωτικό και μικροκομματικό συμφέρον, επιδιώκετε μια επικοινωνιακή υπερπροβολή και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης για τα πάντα.  


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ