Α.Τσίπρας προς Κ.Μητσοτάκη: “Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας”.

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε “απόλυτη σύγχυση” και “ενδεχομένως σε πανικό”.


O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στο “αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο”, ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι “πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ” και “δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους”.


“Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττεται το ένα σφάλμα μετά το άλλο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να “σοβαρευτούν” και να “συνέλθουν”.


 Στη δευτερολογία του ο Αλ. Τσίπρας είπε:


“Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας”.


«Βρίσκεστε σε πανικό κ. Μητσοτάκη και αλλάζετε άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. Αποκαλείται ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία». 


“Η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τείχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε», υπογράμμισε, ενώ τον κατηγόρησε ότι «από την πρώτη στιγμή δημιούργησε κλίμα αναξιοπιστίας» επειδή «παραβίαζε τα μέτρα που νομοθετεί» και αντιμετώπισε «την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης ΜΜΕ για να φτιάξει το δικό σας καθεστώς». «Και σήμερα κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν» στην εξεταστική επιτροπή, προσέθεσε, ενώ αναφέρθηκε ως παράδειγμα της «κρίσης εμπιστοσύνης» και στην απογραφή που δεν προχωράει επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Στην τριτολογία του ο Αλ. Τσίπρας είπε:


«Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές»,  επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αραίωση των τμημάτων. «Τα σχολεία όμως δύο χρόνια έκλειναν όπως άνοιγαν. Στην πιο δύσκολη χρονιά αποφασίσατε συγχωνεύσεις τμημάτων και αύξηση του αριθμού ανά τάξη, έχετε εγκληματική ευθύνη», είπε, προσθέτοντας ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αντί να κλείνει κάθε τμήμα όταν θα μολυνθούν το 50+1%, δηλαδή να μην κλείνει ποτέ» κάτι που, όπως είπε «μετατρέπει τα σχολεία χώρο επώασης του ιού που μεταφέρεται στην κοινότητα», «το αυτονόητο θα ήταν το τμήμα να κλείνει στο πρώτο κρούσμα για 3 μέρες και να πηγαίνουν οι μαθητές στο σχολείο μετά από 3 μέρες με μοριακό τεστ που θα παρέχεται δωρεάν».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ