Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη

Αστερόκοσμος στη ΔΕΘ

Επιστρέφει το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο της Θεσσαλονίκης, ο Αστερόκοσμος μετά από ένα χρόνο απουσίας λόγω των συνθηκών της πανδημίας.Ο Αστερόκοσμος, φέτος, διοργανώνεται αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους της έκθεσης τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρ’ όλο που οι φετινές εκδηλώσεις της διοργάνωσης είναι περιορισμένες, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Αστερόκοσμου, Σάκης Πετρόπουλος μίλησε στο SPEAKNEWS.

Τι θα περιλαμβάνει φέτος ο Αστερόκοσμος;

Ο Αστερόκοσμος, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο πάρκο της Ελλάδας ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου μέχρι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου, με πολλά πυροτεχνήματα, το μεγάλο σπίτι του Άη Βασίλη, το σπίτι των Δώρων με το ταχυδρομείο, σκηνή με πολλά θεάματα, δρώμενα και εκδηλώσεις, 7 μεγάλα παιχνίδια Λούνα παρκ και πολλά μικρότερα και φυσικά το μεγαλύτερο παγοδρόμιο της χώρας έκτασης 500τ.μ».

Σας προβληματίζει η πανδημία και κατά πόσο επηρεάζεται η διοργάνωση;

Λόγω των συνθηκών της πανδημίας την φετινή χρονιά ο Αστερόκοσμος γινεται εξ ολοκλήρου στους ανοικτούς χώρους της ΔΕΘ στον άξονα από την πύλη της ΧΑΝΘ μέχρι την πύλη Εμπορίου στην Εγνατία. Το παγοδρόμιο θα καλύπτεται από μια μεγάλη τέντα».

Ποιο είναι το πρωτόκολλο για την είσοδο στον Αστερόκοσμο;

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι 11 το πρωί με 11 το βράδυ για όλη την διάρκεια του Αστερόκοσμου εκτός των καθημερινών ημερών που τα σχολεία θα είναι ανοικτά όπου θα λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ. Το πρωτόκολλο θα είναι Covid free που περιλαμβάνει ελεύθερη είσοδο σε παιδιά μέχρι 4 ετών, self test στα παιδιά από 4 έως 17 ετών και είσοδο μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης για τις υπόλοιπες ηλικίες. Υποχρεωτική και ή χρήση μάσκας καθώς και οι υπόλοιπες γνωστές πλέον διαδικασίες αποστάσεων και απολύμανσης».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σας σχετικά με την προσέλευση του κόσμου

Ελπίζουμε σε μεγάλη προσέλευση του κόσμου που έχει μεγάλη ανάγκη αναψυχής (λέξη που σημαίνει την ψυχική ανάταση και ικανοποίηση) μετά από μήνες περιορισμών».


Η Θεσσαλονίκη «ξεκλειδώνει» τα Χριστούγεννα στον Μύλο

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και διασκέδαση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Αν ψάχνεις τρόπο να τα συνδυάσεις, τότε μη χάσεις στιγμή και πήγαινε να ανακαλύψεις τον μαγικό κόσμο των εορτών στο ολοκαίνουργιο Θεματικό Πάρκο Χριστουγέννων στον Μύλο (Mylos Area) στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Με κεντρικό θέμα το «Unlock Christmas 2021», ο Μύλος υποδέχεται μικρούς και μεγάλους για να γίνουν ήρωες των Χριστουγέννων σε μία μοναδική εμπειρία από το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 έως και Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022. Ο ιδιοκτήτης του Μύλου κος Γιάννης Μυγδαλάς μίλησε στο SPEAKNEWS και έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Τι θα δει κανείς πηγαίνοντας στον Μύλο;

Όλος ο Μύλος, που αυτή τη στιγμή εκτείνεται στα 15.000 τετραγωνικά, έχει ένα πολύ μεγάλο χριστουγεννιάτικο χωριό, το οποίο περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα παγοδρόμια με 250 τετραγωνικά. Υπάρχει η χριστουγεννιάτικη αγορά αλλά και το θεματικό πάρκο με μία διαδραστική διαδρομή για τα παιδιά με βάση το μήνυμα που μεταδίδουμε, το “ξεκλείδωμα” των Χριστουγέννων. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περάσουν από μία διαδρομή με πέντε διαφορετικές ενότητες, στην οποία τα παιδιά απασχολούνται με παιδαγωγούς του χώρου, που τους μαθαίνουν πράγματα και απολαμβάνουν εκπλήξεις και δώρα. Επιπλέον, μπορείτε να χαλαρώσετε στο καφέ-μπαρ και να γευματίσετε στο εστιατόριο.

Κατά πόσο σας προβληματίζει η πανδημία;

Επειδή η μεταχείριση για τα χριστουγεννιάτικα πάρκα ήταν ιδιαίτερη, η πανδημία μας προβληματίζει αρκετά, γιατί σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να μπει κάποιος ενήλικας με rapid test, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους εξωτερικούς χώρους. Αυτό, δυστυχώς, μειώνει κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο σύνολο των ατόμων. Αναφορικά με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν, στην εστίαση στον εξωτερικό χώρο μπορείς να κάτσεις με rapid test. Στο πάρκο, όμως, χρειάζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Για τα παιδιά έως 12 ετών είναι απαραίτητο αρνητικό self test 24 ωρών, ενώ η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στον χώρο.

Τι προσδοκίες έχετε όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου;

Ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς. Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας ο Μύλος είχε αρκετό κόσμο. Ευελπιστούμε πως όσο περνάει ο καιρός να έρχεται όλο και περισσότερος κόσμος για να δει κάτι όμορφο. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, που έχει καιρό να διοργανώσει κάτι ανάλογο.

[easingslider id=”8591″]


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ