Στράτος Σιμόπουλος:Ερωτήσεις για επίδομα οικονομικής ενίσχυσης ιατρικού προσωπικού και στελέχωση γραφείου ενδοοικογενειακής βίας.

Σε δύο καίριες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, πάνω σε ζητήματα άμεσης επίλυσης, προέβη σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

Ο κ. Σιμόπουλος, βουλευτής στην Α΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκη, έφερε στο τραπέζι το ζήτημα του επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης, αλλά και την στελέχωση και λειτουργία γραφείου που θα ασχολείται με την ενδοοικογενειακή βία στην Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά το πρώτο θέμα και πιο συγκεκριμένα την επικεφαλίδα:

«Αποκλεισμός των εργαζομένων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης» , ο βουλευτής απευθύνθηκε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη και την Υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μιχαηλίδου, προβαίνοντας στην εξής ερώτηση:

«Σε τι ενέργειες προτίθενται να προβούν για να αποκατασταθεί η αδικία και να συμπεριληφθεί και ο εν λόγω κλάδος των υγειονομικών υπαλλήλων στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος οικονομικής ενίσχυσης;»

Ξεκινώντας με το υγειονομικό προσωπικό, το οποίο κλήθηκε να φέρει εις πέρας την τεράστια πίεση της πανδημίας, σε συνάρτηση με την έλλειψη εξοπλισμού, παροχών και χώρων νοσηλείας, είναι εμφανής η θέση του που αφορά την περεταίρω οικονομική ενίσχυση με επίδομα.

Στην συνέχεια, η ερώτηση του είχε ως αποδέκτη τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο, κι αφορούσε το θέμα με τίτλο: «Στελέχωση και λειτουργία του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη».

Εκεί, ο Στράτος Σιμόπουλος, αναφερόμενος σε ένα ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει πολύ την κοινή γνώμη δια μέσου της πανδημίας, δηλαδή την συνεχώς αυξανόμενη βίας εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, προχώρησε στο εξής ερώτημα:

«Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε:

α) να στελεχώσει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας στη Θεσσαλονίκη με αστυνομικό δυναμικό και ειδικούς επιστήμονες (ψυχολόγους κλπ)

β) να το εξοπλίσει με υλικά μέσα και

γ) να διαμορφώσει κατάλληλα τον χώρο του ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μιας ιδιαίτερης, προανακριτικής κυρίως, διαδικασίας.»


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ