Μητσοτάκης: Νέα στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων τον Ιανουάριο για την αύξηση στο ρεύμα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και την αύξηση τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Για έναν ακόμη μήνα η κυβέρνηση θα στηρίξει νοικοκυριά, αγρότες, αλλά τώρα και τις επιχειρήσεις απέναντι στην παγκόσμια αναταραχή στις τιμές ενέργειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας την διάθεση 400.000.000 ευρώ, που θα καλύψει μέρος των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος. 

Αναλυτικές ανακοινώσεις θα κάνει ανά κατηγορία σε λίγο, ο υπουργός Ενέργειας. Τόσο για την κρατική επιχορήγηση όσο και για τις εκπτώσεις της ΔΕΗ και τις χρεώσεις στο φυσικό αέριο από την ΔΕΠΑ. 

Όπως είπε, «το βάρος δίνεται, προφανώς, στην ανακούφιση των νοικοκυριών». «Συνδράμουμε, όμως, και τις επιχειρήσεις ώστε να παραμείνουν σε τροχιά ανάπτυξης, διατηρώντας τις πολύτιμες θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως στόχος είναι να μην αυξηθεί το κόστος παραγωγής, καθώς αυτή η αύξηση θα περνούσε στις τιμές των προϊόντων. 

Έρχονται και επιδοτήσεις για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών

Ο ίδιος προανήγγειλε και ένα ακόμα πρόγραμμα, που θα πλαισιώσει το ήδη υπάρχον, και θα αφορά συνολικά την εξοικονόμηση ενέργειας.

Με βάση αυτό, θα επιδοτείται η αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών συσκευών οι οποίες και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται. «Στόχος μας, όλα τα ελληνικά σπίτια να λειτουργούν με σύγχρονο και πιο οικονομικό ηλεκτρικό εξοπλισμό», σχολίασε ο πρωθυπουργός. 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ