Κικίλιας για τουρισμό σε Αθήνα και Αττική: Τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης!

Ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξη που έδωσε στο “Evening Report” του Action 24, συζητώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά με θέμα την Αττική, υπογράμμισε πως υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης στον τομέα του τουρισμού.

Ο Υπουργός ξεκίνησε αναφερόμενος στο δυνατό χαρτί του τουρισμού της Αθήνας, το κομμάτι του πολιτισμού, ωστόσο έστρεψε το ενδιαφέρον του στις συνεχείς επενδύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες, οι οποίες όλο και αυξάνονται ποσοτικά και ποιοτικά σε όλη την Αττική. Η επένδυση του Ελληνικού, η επένδυση στα Αστέρια Γλυφάδας, και γενικότερα όλες οι επενδύσεις δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον.

Η πολυπλοκότητα του τουρισμού στην Αθήνα, ο οποίος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Υπουργός, μπορεί να είναι θρησκευτικός, περιπατητικός, ψυχαγωγικός και πολλά άλλα, δίνει την δυνατότητα για off season επισκέψεις, ενώ ο μέσος όρος διαμονής σε ξενοδοχείο έχει αυξηθεί από 1,3 σε 2,6 ημέρες.

“Και είναι ενδεικτικό ότι όλοι οι μεγάλοι παίκτες της αγοράς έρχονται και επενδύουν στη χώρα. Η Ελλάδα το 2022 παίρνει το credit της πολύ μεγάλης προσπάθειας που έκανε.”, ήταν το σχόλιο του κ. Κικίλια σε συνάρτηση με την πανδημία, την πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα το 2020 αλλά και τους φόβους για την κατάρρευση του συστήματος.

“Στην εορταστική περίοδο ήταν εξαιρετικές οι επιδόσεις του χειμερινού τουρισμού, μιλάμε για πληρότητες 80% και 90% και 100% ειδικά στους τουριστικούς προορισμούς.”, δήλωσε ο Υπουργός, παροτρύνοντας όλους να στηρίξουν τον εσωτερικό τουρισμό, τον χειμερινό τουρισμό και γενικότερα τα ταξίδια εντός της Χώρας.

Όσον αφορά το μέλλον και τις επενδύσεις, ανέφερε συγκεκριμένα πως: “Το Υπουργείο Τουρισμού έχει αμιγώς 320 εκατομμύρια ευρώ στο RRF για μαρίνες, λιμάνια, χιονοδρομικά κέντρα, θεματικό τουρισμό και εκπαίδευση, ψηφιοποίηση, προσβασιμότητα για ΑμεΑ στις παραλίες μας.”

Τέλος, έκλεισε λέγοντας πως το πράσινο τουριστικό μοντέλο αποτελεί πρωταρχικό σκοπό για το καλοκαίρι του 2022, από το οποίο περιμένουμε πολλά. Η κρουαζιέρα και η ανάδειξη του νησιωτικού τοπίου στην Ελλάδα, δίνει την δυνατότητα στην χώρα μας να πρωτοστατήσει στο τομέα του καλοκαιρινού τουρισμού το επερχόμενο καλοκαίρι και για τον λόγο αυτό οι υποδομές παντός τύπου πρέπει να λάβουν χώρα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αναφέροντας συγκεκριμένα: καλύτερα δίκτυα, καλύτερη χρήση των δομών, διαχείριση στερεών αποβλήτων και υδάτινων πόρων, το πάρκινγκ, τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η κρουαζιέρα ακόμη και τις συνθήκες με τις οποίες υποδεχόμαστε τους τουρίστες στα αεροδρόμια.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ