Κλεάνθης Γρίβας, Ψυχίατρος-Νευρολόγος, Διδάκτωρ ψυχιατρικής ΑΠΘ

“Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μια επιδημία αντιμετωπίζεται με μέτρα κατεδάφισης της οικονομίας και της κοινωνίας”

Ο γνωστός ψυχίατρος-νευρολόγος Κλεάνθης Γρίβας είναι ένας διακεκριμένος επιστήμονας ο οποίος έχει τεθεί ηχηρά απέναντι στην διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού, όπως αυτή εξελίσσεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο κ. Γρίβας μιλάει στη SPEAKNEWS και τον Περικλή Βλάχο, εκφράζοντας την αντίθεση του ακόμη και στη χρήση του όρου πανδημία, καταδεικνύει τις πολιτικές που πιστεύει πως κινούν όλη αυτή την ιστορία, και προβλέπει ότι ο κορωνοϊός θα αποτελέσει ένα εργαλείο συμμόρφωσης του πληθυσμού που η χρήση του δεν θα έχει ημερομηνία λήξης.

Κύριε Γρίβα,

Πέρασε σχεδόν ένας χρόνος με περιορισμούς, μάσκες, και καθολικά lockdown. Ποιο πιστεύετε θα είναι τελικά το αποτύπωμα που θα αφήσει αυτή η κατάσταση στον πληθυσμό, και ιδίως στην ψυχική μας υγεία;

Προσωπικά αισθάνομαι απόλυτη αδυναμία να εκφράσω μέσα σε μια συνέντευξη τις θέσεις μου για το εν εξελίξει κοινωνικο-πολιτικό πραξικόπημα που προωθείται σε παγκόσμια κλίμακα με εργαλείο την «Επιχείρηση Κορωνοϊός». Κι αυτό γιατί απλούστατα, μια συνέντευξη από τη φύση της, δεν επιτρέπει την αναλυτική επιχειρηματολογία και την τεκμηρίωσή της, που εγώ τις θεωρώ εκ των ουκ άνευ προϋποθέσεις για την εκφορά δημόσιου λόγου.

Θα ξεκινήσω με μία διαπίστωση: Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία που μια επιδημία αντιμετωπίζεται με μέτρα κατεδάφισης της οικονομίας και της κοινωνίας (lockdown) τα οποία εφαρμόζονται με μια ανατριχιαστική ομοιομορφία διεθνώς, ανεξαρτήτως εθνικών ιδιαιτεροτήτων ή κοινωνικών και οικονομικών συστημάτων.

Είναι προφανές ότι κανένας στοιχειωδώς λογικός άνθρωπος δεν θα επιχειρούσε ποτέ να σβήσει τη φωτιά ενός διαμερίσματος, κατεδαφίζοντας ολόκληρη την πολυκατοικία. Όμως αυτό κάνουν τώρα οι συνεργαζόμενοι ιδιοκτήτες του πλανήτη και τα όργανά τους.

Κατά τη γνώμη μου, στόχος αυτής της πλανητικής επιχείρησης είναι η συγκρότησή μιας νέας γεωπολιτικής ισορροπίας που θα καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε με την προϋπάρχουσα διπολική ισορροπία μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης (η οποία, ας σημειωθεί, μας εξασφάλισε μισό αιώνα ειρήνης κατά τον οποίο οι δύο δυνάμεις ουδέποτε συγκρούστηκαν άμεσα μεταξύ τους – περιοριζόμενες σε περιφερειακούς πολέμους «δι’ αντιπροσώπου»). Και όπως είναι γνωστό, η φύση, η ζωή και η εξουσία δεν ανέχονται κενά.

Στην κατεύθυνση αυτή είμαστε μάρτυρες μια λυσσαλέας σύγκρουσης για την διαμόρφωση των νέων «ζωνών επιρροής» ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, γύρω από τις οποίες θα προσκολληθούν όλες οι χώρες ανάλογα με την γεωγραφική θέση τους, τα συμφέροντα και την ισχύ τους – όπου ισχύς σημαίνει τον πλούτο και τον πληθυσμό τους. Έτσι, θα διαμορφωθεί η νέα πυραμιδική αρχιτεκτονική της ισχύος, με άξονες αναφοράς την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο.

Στο πλαίσιο της υπό διαμόρφωση νέας γεωπολιτικής ισορροπίας, είναι αναγκαία η αδρανοποίηση των λαών που θα θίγονται από τις σαρωτικές αλλαγές που θα τους επιβληθούν (θυμηθείτε τη μοίρα των λαών της Ανατολικής Ευρώπης που εν μια νυκτί υποχρεώθηκαν να υποστούν επί 45 χρόνια ένα καθεστώς για το οποίο ποτέ δεν ρωτήθηκαν).

Όλες οι σαρωτικές αλλαγές αυτής της η τεχνηέντως επιβληθείσα «κατάσταση ανάγκης» ήταν μια πολιτική ενέργεια καλυμμένη με ιατρικό μανδύα. Στη διάρκεια του 21ουυ αιώνα έχουν επιχειρηθεί τέσσερα πραξικοπήματα με πρόσχημα έναν κορωνοϊό (2001, 2005, 2009 και 2020). Τα τρία πρώτα απέτυχαν. Το τέταρτο φαίνεται ότι επιτυγχάνει γιατί οι εμπνευστές του διδάχθηκαν από τις αποτυχίες τους και ήταν καλύτερα προετοιμασμένοι. Και πριν απ’ όλα, φρόντισαν ώστε ο Bill Gates να καταστεί ιδιοκτήτης του διεφθαρμένου Παγκόσμιου Οργανισμού Αρρώστιας (όπως μας πληροφόρησε το περιοδικό των επιχειρήσεων Business Insider) από τον οποίο διαχέονται παγκοσμίως οι εντολές των εφαρμοζόμενων πολιτικών υγείας.

Πώς σχολιάζετε την διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, τόσο από την πολιτική ηγεσία, όσο και από τις επιστημονικές αρχές; Εσείς ως γιατρός τι πιστεύετε ότι έπρεπε να γίνει που δεν έγινε;

Πρώτον: Δεν υπάρχει καμιά πανδημία. Υπάρχει μια συνήθης διασπορά ενός κορωνοϊού, που όμοιά της αντιμετωπίσαμε κι άλλες φορές στο παρελθόν χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά αυτή τη φορά, η διαχείρισή της έγινε με ομοιόμορφο (και καταστρεπτικό) τρόπο σε όλες τις χώρες, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπιμοτήτων.

Δεύτερον: η πολιτική ηγεσία δεν ασκεί εξουσία. Απλώς την διαχειρίζεται με εντολές υπερεθνικών κέντρων (όπως η αδιαφανής και γραφειοκρατική ΕΕ), και οργανισμών παγκόσμιας διακυβέρνησης όπως ο ΟΗΕ (που «υπεραμύνεται» της δημοκρατίας τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του αποτελείται από ολοκληρωτικά, δικτατορικά και αυταρχικά καθεστώτα) και ο εν αμαρτίες περιπίπτων συνεχώς Παγκόσμιος Οργανισμός Αρρώστιας που «φροντίζει» για την υγεία προωθώντας την αρρώστια.

Μ’ άλλα λόγια, στα τρία συνθήματα του καθεστώτος του «Μεγάλου Αδελφού» στο 1984 του Τζορτζ Οργουελ («Ο Πόλεμος είναι Ειρήνη» «Η Ελευθερία είναι Σκλαβιά»Η Άγνοια είναι Δύναμη») μπορούμε προσθέσουμε και ένα τέταρτο: «Η Υγεία είναι Αρρώστια».

Τρίτον: Δεν υπάρχουν επιστημονικές αρχές με το σημαντικό περιεχόμενο του όρου. Υπάρχουν μόνο δημόσιοι οργανισμοί υγείας, στους οποίους απασχολούνται και επιστήμονες που εκτελούν τις διαταγές των πολιτικών τους προϊσταμένων. Και, παράλληλα, υπάρχουν μερικές χιλιάδες συντεχνιακές συσπειρώσεις με ποικίλες ονομασίες (σύλλογοι, εταιρείες, ενώσεις, κ.α.) που τα διοικητικά τους όργανα εκλέγονται με κομματικά ψηφοδέλτια, τα οποία συγκροτούν μια «συντεχνιακή αριστοκρατία» που έχει όλα τα αρνητικά της αντίστοιχης «εργατικής αριστοκρατίας» των συνδικαλιστικών οργανώσεων των άλλων κλάδων των εργαζόμενων, η οποία διέστρεψε το νόημα της συνδικαλιστικής δράσης και εξαέρωσε την ισχύ της. Η «επιστήμη» που αναδεικνύει την ηγεσία της μέσω κομματικών ψηφοδελτίων αποτελεί απόδειξη και, συγχρόνως, έσχατο δείγμα κατάντιας που δείχνει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Σέ ό,τι αφορά την ερώτησή σας για το αποτύπωμα που θα αφήσει αυτή η κατάσταση στον πληθυσμό, και ιδίως στην ψυχική μας υγεία, νομίζω πως η απάντηση είναι αυτονόητη: Θα ανανεώνει συνεχώς και θα πολλαπλασιάζει διαρκώς τις συνέπειες της διαρκούς «κατάστασης ανάγκης» στην ψυχική και συναισθηματική ισορροπία ανθρώπων που έχουν μεταλλαχθεί σε ανθρωποειδή που δεν θα παρεκκλίνουν ποτέ από τον «κανόνα» και θα βολεύονται φορώντας έναν συμβατικό ζουρλομανδύα, κατάσταση που περιγράφεται άριστα από τον Τζόρτζ Οργουελ στο «!984».

Η πανδημία κατέστησε υποχρεωτική την ψηφιακή ζωή (τηλεκπαίδευση, τηλεργασία κτλ). Πιστεύετε ότι είναι αναγκαίο κακό, λύση πολλών προβλημάτων ή καλλιέργεια ενός νέου είδους ζωής;

Δεν είναι αναγκαίο κακό. Είναι προγραμματισμένο και επιβαλλόμενο κακό. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον που βιώνει την ύπαρξή του σε δύο επίπεδα: ατομικό και κοινωνικό. Σε ατομικό επίπεδο επιβεβαιώνει τον εαυτό του και σε κοινωνικό επίπεδο υπερβαίνει τον εαυτό του διαχεόμενος στους άλλους. Συνεπώς, οτιδήποτε τείνει να καταργήσει κάποια απ’ αυτές τις δυο ουσιώδεις συνιστώσες του ανθρώπου, τον αναπηρώνει ανεπανόρθωτα.

Κάθε δραστηριότητα στην οποία προστίθεται το πρόθεμα «τηλε-» ακυρώνει αυτομάτως το δεύτερο συνθετικό της: Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση, η τηλεργασία δεν είναι εργασία, η τηλεδιασκέδαση δεν είναι διασκέδαση, κ.ο.κ.. Είναι ένα μέσο για την η κατάργηση της διάκρισης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου χώρου που αποτελεί πρώτο στόχο κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος. Είναι η πρώτη φάση μιας διαδικασίας που ξεκινάει με την βαθμιαία ιδιωτικοποίηση των βασικών αγαθών και υπηρεσιών οι οποίες είναι αναγκαίες για την επιβίωση κάθε κοινωνίας και καταλήγει στον καταναγκαστικό μαζικό εγκλεισμό των ανθρώπων σε ένα μίζερο πλασματικό δήθεν «ιδιωτικό» χώρο υπό τον αυστηρή εποπτεία του «μεγάλου αδερφού», ένα χώρο που λειτουργεί ως σύγχρονο υποκατάστατο των στρατοπέδων συγκέντρωσης του 20ου αιώνα.

Πώς νομίζετε ότι θα αντιδράσει ο κόσμος όταν λήξει η πανδημία; Είστε αισιόδοξος, πιστεύετε πως θα υπάρχει έξαρση των ανθρώπινων εκδηλώσεων, ή η απομόνωση και ο φόβος θα επικρατήσουν και στη μετά covid εποχή;

Η fake-πανδημία δεν πρόκειται να λήξει ΠΟΤΕ. Πρώτον, γιατί δεν είναι πανδημία. Είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο συμμόρφωσης του πληθυσμού μέσω της τρομοκρατίας και ελέγχου των ανθρώπων μέσω της τεχνολογίας και, ως τέτοιο, η χρήση του δεν έχει ημερομηνία λήξης. Θα χρησιμοποιείται κάθε φορά που το χρειάζονται οι διαχειριστές του. Δεύτερον, γιατί ποτέ μέχρι σήμερα, κανένας εξουσιοφρενής δεν παραιτήθηκε από ένα μέτρο δήθεν «έκτακτης ανάγκης». Απλώς, το (ξανα)εργοποιούν όταν το χρειάζονται. Συνεπώς, δεν πρόκειται να παραιτηθούν απ’ αυτό τώρα – εκτός εάν αναγκαστούν να το κάνουν. Αλλά, προς το παρόν, δεν βλέπω να υπάρχει κάποια δύναμη ικανή να τους επιβάλλει κάτι τέτοιο.

Συνεπώς, τόσο το σκιάχτρο του κορωνοϊού όσο και η fake-πανδημία θα λειτουργούν σαν λάστιχο που άλλοτε θα σφίγγει και άλλοτε θα χαλαρώνει αλλά ποτέ δεν θα πάψει να υφίσταται.

Έχετε ταχθεί δημόσια ενάντια στη χρήση του εμβολίου, που ήδη άρχισε να χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Συνεχίζετε να υποστηρίζετε ότι δεν είναι το εμβόλιο η λύση, ή μήπως δεν είναι η μόνη λύση;

Φυσικά. Τα εμβόλια δεν υπήρξαν ποτέ λύση. Πολύ περισσότερο, τα εμβόλια-Frankenstein που χρησιμοποιούν συνθετικό mRNA και είναι απολύτως άγνωστο ποιες μεταβολές θα προκαλέσουν στον πυρήνα της ζωής, δηλαδή στο γενετικό υλικό του κυττάρων (DNA, RNA). Κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε ποτέ να επιτραπεί στην εξουσιοφρένεια και την απληστία της Big Pharma και των δουλοπρεπών υπηρετών της να αγγίξουν τον γενετικό κώδικα και να μας μεταλλάξουν σε Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς (ΓΤΟ – GMO).

Δεν υπάρχουν -και δεν πρόκειται να υπάρξουν- εμβόλια για εξάλειψη των ιών της γρίπης (μεταξύ των οποίων της γρίπης των πτηνών και της γρίπης των χοίρων), του Έμπολα, του Ζίκα, του HIV, των διαφόρων κορωνοϊών, κ.α., που αποτελούν αντικείμενο εργώδους προσπάθειας επί δεκαετίες.

• Όπως είναι γνωστό, όλα τα εν χρήσει συμβατικά εμβόλια: Περιέχουν μικροοργανισμούς (κυρίως, ιούς), είτε εξασθενημένους είτε απονεκρωμένους. Χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι των ιών που περιέχουν. Και απαιτούν 8 ως 10 χρόνια για να αναπτυχθούν (από τη σύλληψη μέχρι την έγκρισή τους). Και για ορισμένα, όπως αυτό για το εμβόλιο HIV/AIDS, η έρευνα συνεχίζεται επί 36 χρόνια τώρα.

• Αντιθέτως, τα «εμβόλια»-Φρανκεστάιν που παρασκευάζονται από τους άπληστους για αναγνώριση, ισχύ και χρήμα, μανιακούς της γενετικής κοπτο-ραπτικής, δεν είναι εμβόλια. Αποκαλούνται έτσι, απλώς για να διασκεδαστεί ο βάσιμος τρόμος που τα συνοδεύει: Δεν περιέχουν ιούς. Περιέχουν συνθετικό γενετικό υλικό (συνθετικό DNA ή αγγελιοφόρο mRNA),με εξαίρεση το πρώτο ρωσικό που ανακοινώθηκε, που περιέχει έναν γενετικά τροποποιημένο αδενοϊό. Δεν χορηγούνται για να προκαλέσουν παραγωγή αντισωμάτων έναντι καθορισμένων ιών (δεν περιέχουν τέτοιους). Και απαιτούν 4 έως 6 μήνες για την παρασκευή τους. (!!!)

Παρόλα αυτά, σήμερα, μας παρουσίασαν «εμβόλια» για ένα ιό SARS (τον SARS-Cov-2) που παρασκευάστηκε μέσα σε μερικές… εβδομάδες. «Εμβόλια» που αποτελούν προϊόν απάτης διότι:

(1) Είναι άγνωστη η «αποτελεσματικότητά» τους: Από πολλές πηγές ανακοινώνεται ότι παρέχουν προστασία από 2 έως 4… μήνες. (!!) Αυτό σημαίνει εμβολιασμός ανά 2μηνο ή 4μηνο. (!!)

(2) Έχουν αποκρυβεί οι άμεσες/βραχυπρόθεσμες παρενέργειές τους: Στις κλινικές δοκιμές ενός απ’ αυτά, οι άμεσες παρενέργειές του δεν προσδιορίστηκαν με τη σύγκριση της ομάδας των πειραματόζωων που έκανε το υπό έλεγχο «εμβόλιο» με μια ομάδα στην οποία δεν χορηγήθηκε ένα γνήσιο εικονικό φάρμακο (π.χ. φυσιολογικό ορό) αλλά ένα άλλο εμβόλιο (το Nimenrix) που έχει παρενέργειες παρεμφερείς με το ελεγχόμενο «εμβόλιο». Έτσι, «αποδείχθηκε» ότι οι δύο ομάδες δεν είχαν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους από την άποψη των παρενεργειών. Φυσικά, ούτε λόγος μπορεί να γίνεται για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειές τους που χρειάζονται χρόνια για να εκδηλωθούν.

(3) Είναι εξ’ αντικειμένου άγνωστες οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρενέργειές τους: Αυτό δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη επεξήγηση.

(4) Οι διεφθαρμένοι ρυθμιστικοί οργανισμοί χορήγησαν στα εμβόλια-Frankenstein «άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης» (δηλαδή, άδεια πειραματικής χρήσης τους στο κοινό) πριν να ολοκληρωθεί η τρίτη φάση των κλινικών τους δοκιμών (πράγμα που αναμένεται να γίνει μετά από ένα… χρόνο), και, έτσι, επέτρεψαν την μετατροπή του πληθυσμού ολόκληρου του πλανήτη σε πειραματόζωα.

(5) Προετοίμασαν το έδαφος της αποδοχής των εμβολίων-Frankenstein μέσω της τρομοκρατίας, με την απόδοση κάθε θανάτου στην Covid χωρίς να υπάρχει ΚΑΜΙΑ απόδειξη γι’ αυτό. Απόδειξη σημαίνει νεκροτομική διερεύνηση και δεν έγινε καμιά τέτοια. Απλώς, κάθε θάνατος ανθρώπου που συνέβαινε να διαπιστωθεί ως «θετικός» με τα αναξιόπιστα τεστ-PCR (που δεν έχουν καμιά διαγνωστική αξία) καταγράφονταν ως θάνατος όχι «με» αλλά «από» Covid, ακόμη κι αν οφείλονταν σε… τροχαίο ατύχημα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στον αγώνα δρόμου με τους ιούς, εμείς θα είμαστε πάντοτε πίσω αυτούς.

Ο οργανισμός μας αποτελείται από περίπου 38 τρισεκατομμύρια κύτταρα, αλλά επί και εντός του οργανισμού μου υπάρχουν 380 τρισεκατομμύρια ιοί και μικρόβια – μια αναλογία δυνάμεων 1 προς 10. Ευτυχώς τα περισσότερα απ’ αυτά είναι ευεργετικά (δηλαδή, χρήσιμα και αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού) και ένας πολύ μικρότερος αριθμός τους είναι δυνητικά νοσογόνα (δηλαδή, μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν νόσο). Η θεμελιώδης προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η αποδυνάμωση ή αποδιοργάνωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Η φύση μάς εφοδίασε με έναν καταπληκτικό και αλάνθαστο αμυντικό μηχανισμό, το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο είτε εξουδετερώνει είτε αδρανοποιεί τους –λίγους, ευτυχώς–δυνητικά νοσογόνους μικροοργανισμούς (κρατώντας τους εν υπνώσει). Κι αντί να ρίξουμε όλο το βάρος μας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος (μέσω της αποφυγής της δηλητηρίασης του αέρα, του νερού και των τροφών που καταναλώνουμε, των κανόνων ατομικής και δημόσιας υγιεινής, κ.α.), επιτρέπουμε στους Frankenstein της γενετικής μηχανικής να επεμβαίνουν στον Κώδικα της Ζωής (DNA) για να το… «εκπαιδεύσουν». (!!!) Είναι μια παρανοϊκή ιδέα που κινείται στη «λογική» της κόλασης των στρατοπέδων «αναμόρφωσης» ή «επανεκπαίδευσης» των ολοκληρωτικών καθεστώτων που, δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα σε μεγάλο μέρος του πλανήτη μας.

Πρόκειται για την έσχατη και καταστροφική παράνοια που επιβάλλεται από επικίνδυνους διαταραγμένους (με το ψυχοκοινωνικό περιεχόμενο του όρου) οι οποίοι υποδύονται τους «επίγειους θεούς» σε ένα συγχυσμένο κοπάδι που αγνοεί «τί τους επιτρέπει» να κάνουν.

Προηγούμενο άρθροΡούπελ το θρυλικό οχυρό
Επόμενο άρθροΤεύχος 17, Ιούνιος 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ