4 ξεχωριστά βιβλία από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ!

Όμορφα και ξεχωριστά βιβλία κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ. Τέσσερα βιβλία για όλα τα γούστα και για τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες, που καλύπτουν όλο το λογοτεχνικό φάσμα, από το μυθιστόρημα, στο διήγημα και την ποίηση, από την ιστορία στη μυθοπλασία, και από τον πρωτότυπο στίχο στη διασκευή.

«ΠΑΛΑΤΙΝΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ»

του Ανδρέα Γεωργιάδη

Η Παλατινή Ανθολογία (AnthologiaPalatina) είναι συλλογή αρχαίων και βυζαντινών ελληνικών επιγραμμάτων, που περιλαμβάνει 3.700 ποιήματα, σχεδόν όλα επιγράμματα, και καλύπτει μιαν περίοδο 17 αιώνων (από τον 7ο αιώνα π.Χ. μέχρι το 950 μ.Χ.). Η ανθολόγηση περιλαμβάνει γνωστούς και άγνωστους ποιητές όπως ο Παλλαδάς, ο Λουκίλλιος, ο Καλλικτήρ, ο Αντίπατρος, ο Μάρκος Αργεντάριος, ο Καλλίμαχος, ο Πλάτων, ο Στράτων. Επιγράμματα έχουν μεταφράσει πολλοί Έλληνες αλλά και ξένοι λογοτέχνες. Ο Ανδρέας Γεωργιάδης στο νέο βιβλίο του επιλέγει 74 επιγράμματα από τον πλούτο της Παλατινής Ανθολογίας, και τα αποδίδει εμμέτρως στη νέα ελληνική. Τα ποιήματα του βιβλίου κατανέμονται σε τέσσερις ενότητες: α) Επιδεικτικά επιγράμματα, β) Σκωπτικά επιγράμματα, γ) Ερωτικά επιγράμματα, δ) Προτρεπτικά επιγράμματα, ε) Στράτωνος Σαρδιανού Παιδική Μούσα.

«Ως άνεμος καματερός»

της Μυριάνθης Παναγιώτου – Παπαονησιφόρου

Η συλλογή «Ως άνεμος καματερός» αποτελεί την δωδέκατη ποιητική κατάθεση της Μυριάνθης Παναγιώτου Παπαονησιφόρου στο ποιητικό γίγνεσθαι και έρχεται να συμπληρώσει μια μεγάλη πορεία πολύτροπης γραφής, που αξιώθηκε πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το βιβλίο χωρίζεται σε δυο μέρη. Το πρώτο με τον υπότιτλο «Υστερόγραφα» περιλαμβάνει ποιήματα που γράφτηκαν τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ το δεύτερο με υπότιτλο «Παλιά Τετράδια» περιλαμβάνει, όπως μαρτυρεί και ο τίτλος, αδημοσίευτα ποιήματα άλλης εποχής. Η ανομοιογένεια αυτή, δεν ζημιώνει, αλλά μάλλον λειτουργεί καταλυτικά, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο γραφής μισού και πλέον αιώνα.

«Τελικά…δεν υπάρχει ευτυχία»

του Πανίκου Ελευθερίου

Δεν μπορεί ο Έλληνας της Κύπρου να είναι ευτυχισμένος, όταν αντικρίζει κάθε βράδυ την τεράστια φωταγωγημένη σημαία του Τούρκου κατακτητή στον Πενταδάκτυλο. Δεν μπορούν κατά την άποψή μου, να είναι ευτυχισμένοι οι Έλληνες. Εφόσον νοιάζονται για την πατρίδα τους και το μέλλον του πολύπαθου Έθνους μας, είναι δεδομένο πως δεν μπορούν ποτέ να είναι ευτυχισμένοι. Θα υπάρχουν μόνο κάποιες αναλαμπές χαράς στη ζωή τους. Τα περισσότερα από τα διηγήματα αυτού του βιβλίου, είναι ανθρώπινες ιστορίες που έχουν ως συστατικό τους… και το δράμα που ζει καθημερινά ο σημερινός Έλληνας. Εκτός δηλαδή από τα συνηθισμένα προβλήματα και τις έγνοιες του ανθρώπου της καθημερινότητας, του βιοπαλαιστή, του οικογενειάρχη, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη, υπάρχει… πολύ διακριτό και το σαράκι που τρώει τον Έλληνα που νοιάζεται για την πατρίδα και το Έθνος.

«Το διπλό οδοιπορικό ενός έφεδρου στρατιώτη»

της Έλενας Μιχαήλ

Το βιβλίο με τίτλο “ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΦΕΔΡΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ” γράφτηκε με καθυστέρηση σαράντα επτά χρόνων. Είναι το γραπτό ευχαριστώ σ’ όλους τους στρατεύσιμους. Σ’ όλους αυτούς που προστάτευσαν  τους υπόλοιπους κατά την Τουρκική εισβολή, την Τουρκική θηριωδία, το 1974. Σ’ αυτούς που σήκωσαν τον θάνατο στα χέρια… Είναι το εκ βαθέων ευχαριστώ σ’ αυτούς που χρωστάμε τη μισή και πλέον Κύπρο ελεύθερη. Είναι η συγγνώμη της συγγραφέως για τη μεγάλη καθυστέρηση και η επανόρθωση. Το βιβλίο αποτελεί και μία μικρογραφία του πολέμου − της Τουρκικής εισβολής και των δεινών τόσο κατά την εξέλιξή της όσο και αυτών που επακολούθησαν. Συνέπειες οι οποίες είναι ορατές μέχρι σήμερα. Είναι ένα βιβλίο με πολλούς αποδέκτες.

Όλα τα βιβλία των Εκδόσεων ΓΕΡΜΑΝΟΣ οι αναγνώστες μπορούν να τα βρουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Περισσότερες πληροφορίες στο Τ: 2310221169

Προηγούμενο άρθροCEDEFOP
(Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης
Jurgen Siebel, Executive Director CEDEFOP

«Η δια βίου Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση είναι κρίσιμη για μία οικονομική ανάπτυξη από την οποία θα επωφελούνται όλοι»

Επόμενο άρθροΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ