Ξενής Ξενοφώντας

Διεκδικώ μια θέση στην Κυπριακή Βουλή για να κάνω πράξη όσα έγραφα και υποστήριζα όλα αυτά τα χρόνια.

Με αφορμή το πρώτο βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε, αλλά και την κάθοδό του στην πολιτική κονίστρα, στις βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν στην Κύπρο στις 30 Μαΐου 2021, ο κ. Ξενής Ξενοφώντος μιλάει στη SPEAKNEWS και τον Περικλή Βλάχο.

Κύριε Ξενοφώντος, τι ήταν αυτό που σας ώθησε στην έκδοση του βιβλίου σας;

Το βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ με τίτλο «ΤΟΛΜΗ και… Προφητεία» αποτελεί ένα Ανθολόγιο Αρθρογραφικών κειμένων μου από το 1993 έως τον Μάρτιο του 2021, και περιέχει 104 επίλεκτα άρθρα τα οποία κατανέμονται σε δύο ενότητες, αυτά που αφορούν τα Εθνικά θέματα και αυτά που αφορούν την Κοινωνία και την Οικονομία. Πρόκειται για άρθρα που δημοσιεύτηκαν στον καθημερινό και εβδομαδιαίο τύπο. Με το βιβλία αυτό θέλω να αποτυπώσω το αρθρογραφικό απόσταγμα της 30χρονης δημοσιογραφικής μου σταδιοδρομίας. Μοναδικός γνώμονας των σκέψεων, των τοποθετήσεων και των αναλύσεων μου ήταν το συμφέρον της Κυπριακής κοινωνίας, της αιμάσσουσας Κύπρου και του Ελληνισμού ευρύτερα.

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος έκρινα καλόπιστα πολιτικές πράξεις και παραλείψεις, χωρίς προκαταλήψεις και μικρόψυχες θεωρήσεις, στοχεύοντας αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση του κοινωνικού κι εθνικού συμφέροντος. Με αφοσίωση στον πολιτικό πολιτισμό, προσήλωση στην πολιτική ηθική και πίστη στη δημοσιογραφική δεοντολογία, έδωσα το άπαν των πνευματικών μου δυνάμεων στην υπηρεσία της αλήθειας και του δικαίου προτάσσοντας το ορθό, το ηθικό και το πρέπον. Με μαχητικότητα, με ανιδιοτέλια, χωρίς εμπάθειες, χωρίς ευτελή κίνητρα και δίχως ιδιοτελείς προθέσεις, προσπάθησα επίμονα να ερεθίσω του συμπατριώτες μας προκειμένου να εναντιωθούν θαρραλέα στις πολιτικές της διαφθοράς, της διαπλοκής, της κοινωνικής αναλγησίας και της εθνικής μειοδοσίας.

Είστε όντως χρόνια ενεργός πολίτης, και αυτό φαίνεται μέσα από την αρθρογραφία σας. Γιατί αποφασίσατε τώρα να ασχοληθείτε με την επίσημη πολιτική σκηνή;

Ναι ήμουνα και παραμένω ενεργός πολίτης. Αποφάσισα να εμπλακώ επίσημα στην πολιτική σκηνή της Κύπρου γιατί όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τις εξελίξεις, διαπίστωσα ότι η πολιτική, οι πολιτικοί και οι θεσμοί στην Κύπρο έπιασαν πάτο. Υπάρχει μια κυβέρνηση της ακυβερνησίας και της αναξιοπιστίας που σύρει τη χώρα από το κακό στο χειρότερο. Το κυβερνών κόμμα του ΔΗΣΥ έγινε ολόιδιο με το ΑΚΕΛ. Το ΑΚΕΛ εκμεταλλευόμενο την κραυγαλέα ανημποριά της κυβερνητικής πλευράς συμπλέει στο Κυπριακό με την ηγεσία του ΔΗΣΥ επιχειρώντας μαζί να ρυμουλκύσουν τους πολίτες σε επιλογές τις οποίες στο παρελθόν απέρριψε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Κατεβαίνω λοιπόν στην πολιτική σκηνή και διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου για να κάνω πράξη όσα έγραφα και υποστήριζα όλα αυτά τα χρόνια.

Δηλαδή κύριε Ξενοφώντος μας λέτε ότι υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης από τον Κυπριακό λαό στις υπάρχουσες πολιτικές ηγεσίες και τα κόμματα;

Ακριβώς αυτό λέω. Οι πολίτες δεν εμπιστεύονται τα κόμματα, τους πολιτικούς και την πολιτική τους. Δεν εμπιστεύονται: Τα κόμματα με 87%, τους πολιτικούς με 86%, την απελθούσα Βουλή με 80%, την κυβέρνηση με 74%, τη δημόσια υπηρεσία με 59%, τις συντεχνίες με 58%, τη Δικαιοσύνη με 57%, την Εκκλησία με 55%. Ιδιαίτερα τραγική είναι η εικόνα που εκπέμπουν οι πολιτικοί αρχηγοί ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΕΛΑΜ, καθώς το 70- 75% των πολιτών τους απαξιώνει.

Και τότε ποιους εμπιστεύονται κ. Ξενοφώντος;

Οι μόνες ηγεσίες που εκπέμπουν θετική εικόνα στα μάτια των πολιτών είναι η Ελένη Θεοχάρους της Αλληλεγγύης και ο  νέος πρόεδρος των Οικολόγων Χαράλαμπος Θεοπέμπτου. Ωστόσο, η εικόνα του κ. Θεοπέμπτου αρχίζει να ξεθωριάζει λόγω της μετατροπής του πράσινου κόμματος σε μωσαϊκό, με αλλοιωμένες θέσεις στο Κυπριακό και ερμαφρόδιτες προσεγγίσεις σε καίρια ζητήματα της καθημερινότητας.

Κι εσείς με ποιο κόμμα θα κατέβετε στις εκλογές;

Με το κόμμα ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και την Ελένη Θεοχάρους. Είναι η μόνη δύναμη που κερδίζει τον σεβασμό των πολιτών και εισέρχεται στη Βουλή ενισχυμένη και με το μέτωπο ψηλά, είναι η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ η οποία μέσα σε δύο μήνες έκανε άλματα στα εκλογικά ποσοστά της. Η αποδοχή της Ελένης Θεοχάρους από τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, οι ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό, οι κοινωνικές, φιλεργατικές και φιλολαικές τοποθετήσεις στα μείζονα θέματα της οικονομίας και η κρυστάλλινη θέση για παραδειγματική τιμωρία των ενόχων των μεγάλων σκανδάλων, ταράζουν τα λιμνάζοντα νερά στο κομματικό σκηνικό, προσδίδοντας στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σημαίνοντα ρόλο στη νέα Βουλή. Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και ήδη η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ βρίσκεται δυνατή και τολμηρή στην πρώτη γραμμή.

Φοβάστε την αποχή κ. Ξενοφώντος;

Πιστεύω ότι ο λαός μας έχει αφυπνιστεί και στις εκλογές της 30ης Μαΐου η προσέλευσή του στις κάλπες θα είναι αθρόα. Τα κατακρεουργημένα νοικοκυριά, οι τίμιοι επιχειρηματίες, οι εξοντωμένοι αυτοεργαζόμενοι, οι άνθρωποι της εργασίας και του πολιτισμού αλλά και η  απογοητευμένη νεολαία της κοινωνικής περιθωροποίησης και των 700 ευρώ, θα προσέλθουν αθρόα στις κάλπες, δίδοντας ηχηρό χαστούκι στα κόμματα του λαϊκισμού, της φαυλοκρατίας, της μίζας και της διαπλοκής, που διαδοχικά κυβέρνησαν/συγκυβέρνησαν τον τόπο, ρυμουλκώντας τη χώρα στην άβυσσο και τον λαό στην εξαθλίωση.

* Ο κ. Ξενής Ξενοφώντος είναι τ. διευθυντής Γραφείου Τύπου ΣΕΚ, υποψήφιος βουλευτής Λευκωσίας, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-Κίνημα Ελλήνων

Προηγούμενο άρθροΓιάννης Ζαμπούκης : «Κύριο μέλημά μας να φέρουμε την Αλεξανδρούπολη στο προσκήνιο»
Επόμενο άρθροΣΠΥΡΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ : «Στόχος μας δεν μπορεί να είναι άλλος από την επανένωση της πατρίδας μας και την απαλλαγή από την τουρκική κατοχή»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ