Ανώτερη Δραματική Σχολή Ανδρέας Βουτσινάς

«Προσφέρουμε πολυφωνία, πιέζουμε για ανοιχτά μυαλά χωρίς όρια, περιμένουμε την προσωπική σφραγίδα του καθενός»

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Παύλος Δανελάτος, Διευθυντής Σπουδών της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς», μιλάει στη SPEAKNEWS για τις σπουδές υποκριτικής.

Κύριε Δανελάτε, είναι αλήθεια ότι είστε το φάντασμα της δραματικής σχολής του Ανδρέα Βουτσινά;

Ναι. Αν εννοείτε ότι μπορεί να με βρείτε μόνο μου στη σχολή ανήμερα την πρωτοχρονιά, τον δεκαπενταύγουστο κλπ., ναι είναι αλήθεια! (γέλια) Είναι η σπηλιά της ηρεμίας μου, εκεί βρίσκω νόημα, χαίρομαι να είμαι ακόμα και όταν είναι άδεια. Πολλές φορές πάω μόνο για να ηρεμήσω.

Τι σημαίνει λοιπόν για σας αυτή η σχολή;

Οι δυο τρεις άνθρωποι που βρεθήκαμε και την ξεκινήσαμε το 2008, είχαμε κοινά όνειρα και στόχους που στο δρόμο εκτιμήθηκαν από τον κόσμο του θεάτρου. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι για μας η σχολή είναι οράματα που γυρεύουν να γίνουν αλήθεια. Κάποια (πολλά απ’ αυτά) γίνανε, κάποια περιμένουν ακόμα, κάθε χρόνος που περνάει θέλουμε να είμαστε καλύτεροι.

Ας πούμε στην υποκριτική, που είναι το κύριο μάθημα, τι προσφέρει η σχολή του Βουτσινά;

Η αλήθεια στην εκπαίδευση του ηθοποιού δεν είναι μονόδρομος. Οι καθηγητές υποκριτικής έχουν επιλεγεί ώστε να αντιπροσωπεύουν διαφορετικές σχολές και ρεύματα. Τα τρία χρόνια σπουδής είναι λίγα και πρέπει να προλάβουμε να ανοίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πόρτες στους φοιτητές μας. Προσφέρουμε λοιπόν πολυφωνία, πιέζουμε για ανοιχτά μυαλά χωρίς όρια, περιμένουμε την προσωπική σφραγίδα του καθενός.

Η σχολή σας εκπαιδεύει μόνο επαγγελματίες ηθοποιούς;

Όχι. Φιλοξενεί και εξαιρετικά θεατρικά εργαστήρια που τα τελευταία χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια της Δέσποινας Σαρόγλου και του επιτελείου της έχουν δείξει μεγάλη ποιότητα και ανάπτυξη. Υπάρχουν εργαστήρια για όλες τις παιδικές ηλικίες, γυμνάσιο, λύκειο αλλά και εξαιρετικά τμήματα για ενήλικες που μπορούν να χαρούν με λίγες ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα την απόλυτη απόλαυση που μπορεί μόνο το θέατρο να προσφέρει.

Πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει στην δραματική σχολή;

Τα τελευταία χρόνια πρέπει να δηλώσει ενδιαφέρον για τις εισαγωγικές εξετάσεις που διεξάγονται περίπου τέλος Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με τις εντολές του Υπουργείου Πολιτισμού, στο οποίο υπαγόμαστε. Το ασφαλέστερο βεβαίως είναι να επικοινωνήσει κάποιος με τη γραμματεία της σχολής στο 2310528917 ή να βρει οδηγίες στην ιστοσελίδα μας στο www.andreasvoutsinas.com.

Τι γίνεται με τις υποτροφίες; Έχετε παράδοση απ’ ό,τι ξέρω.

Οι υποτροφίες, σύμφωνα και με τη θέληση του Ανδρέα Βουτσινά που υπήρξε οραματιστής και ιδρυτής μας, μας ακολουθούν από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε. Δίνουμε υποτροφίες κάθε χρόνο και στους πρώτους μαθητές από τους επιτυχόντες (σύμφωνα με τη βαθμολογία τους) αλλά και στη μετάβαση από Α σε Β έτος και από Β σε Γ. Για να έχετε ένα νούμερο σας λέω ότι αυτή τη στιγμή τρέχουν στη σχολή μας γύρω στις 16 με 17 υποτροφίες.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροCheers!
Επόμενο άρθροΧάρης Καστανίδης : «Ο νέος νόμος για τα ΑΕΙ εστιάζει σε δύο πεδία ρυθμίσεων: στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση και στην αυστηρή επιτήρηση των ακαδημαϊκών χώρων. Δεν ασχολείται, δηλαδή, με θέματα ποιότητας των σπουδών»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ