.. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!

Ιούλιος είναι αυτός κι εκεί που πήγαμε να πάρουμε μια ανάσα και ετοιμαστήκαμε ψυχολογικά ότι  θα ριλαξάρουμε σε κάποια δροσερή παραλία, να μας δει ο ήλιος, να πάρουμε μπρούτζινο χρώμα και να γεμίσουμε τις αποθήκες μας με βιταμίνη D, για να καταφέρουμε να βγάλουμε τον επόμενο χειμώνα, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις. Φαίνεται ότι αδυνατεί η παγκόσμια κοινωνία  να πιάσει  την πανδημία από τα «κέρατα», μια και ο ιός βρήκε τον τρόπο να αμύνεται, να μεταλλάσσεται  και να επιτίθεται.  «Η πανδημία είναι εδώ», φωνάζει η κυβέρνηση και καλεί τους πολίτες να επισπεύσουν τον εμβολιασμό τους, υπογραμμίζοντας ότι είναι η μοναδική ελπίδα για την αντιμετώπιση και τη σωτηρία μας!!!

 Και να οι  κυβερνητικές ανακοινώσεις και να τα νέα  μέτρα για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους!! Και να οι απόψεις των υποστηρικτών και των αρνητών του εμβολίου!  Και να τα κίνητρα και τα αντικίνητρα…

Και ξανά, τα κεφάλια μέσα.

Σε αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες που διαρκεί η πανδημία δυστυχώς οι πολιτικές δυνάμεις  αυτής της χώρας δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολιτική υγείας για την αντιμετώπιση της. Κάθε πολιτική δύναμη λέει το «μακρύ και το κοντό της». Ότι ανακοινώνει ή κάνει η κυβέρνηση κατακεραυνώνεται από τις επικριτικές δηλώσεις των υπολοίπων κομμάτων. Όποια άποψη εκφραστεί από  τα υπόλοιπα κόμματα η κυβέρνηση τις ακούει  μεν αλλά σφυρίζει αδιάφορα. Κυβέρνηση είναι αυτή και όπως κάθε κυβέρνηση σε αυτό τον τόπο κάνει πάντα το δικό της!!

Η πανδημία λοιπόν είναι εδώ και φαίνεται ότι τουλάχιστον σε αυτό συμφωνούν οι πάντες. Το είπε εξάλλου και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κα Φώφη Γεννηματά, η οποία δήλωσε πρόσφατα ότι «το πρόβλημα χρειάζεται συνεννόηση όλων και αξιοποίηση όλων των δυνάμεων για να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν γι αυτό και το κόμμα της θα αρχίσει καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού κι ενημέρωσης των πολιτών».  

Η μετάλλαξη Δέλτα του ιού της πανδημίας είναι εδώ και απειλεί, όπως υποστηρίζουν κυρίως τους νέους και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί. Και κάθε εβδομάδα, το ηλικιακό όριο που προτείνουν οι ειδικοί για εμβολιασμό κατεβαίνει και όπως δείχνουν τα πράγματα ίσως  ανακοινώσουν ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδάκια …

Υπάρχει λοιπόν ένα χάος όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών περί του προβλήματος COVID, το οποίο η κυβέρνηση και οι ειδικοί οφείλουν να το λύσουν.

Το θέμα είναι ότι μπαίνουμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και ο Τουρισμός της χώρας ασφυκτιά κάτω από τη σκιά της πανδημίας. Η τουριστική κίνηση στη χώρα μάλλον απέχει από τις προσδοκίες της κυβέρνησης. Το SPEAKNEWS φιλοξενεί σε αυτό το τεύχος εκπροσώπους του τουρισμού αλλά και των αρχών από τη Βόρεια Ελλάδα, για να καταθέσουν την άποψή τους. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Ιωάννης Κουφίδης, και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης μας μεταφέρουν την γενική εικόνα και τα μέχρι τώρα δεδομένα του περίφημου ελληνικού καλοκαιριού.

Ιούλιος λοιπόν και οι μνήμες γυρνάνε πίσω. Σε εκείνον τον Μαύρο Ιούλη του 1974 όταν η Τουρκία παραβιάζοντας κάθε έννοια και κανόνα διεθνούς δικαίου εκμεταλλεύτηκε  τα επεμβατικά δικαιώματα που της παραχωρούσε η συνθήκη εγγυήσεων της ανεξαρτησίας της Κύπρου και πραγματοποίησε στρατιωτική εισβολή. Και με την βία των όπλων κατέλαβε το 37% της Κύπρου και επί 47 χρόνια προσπαθεί να νομιμοποιήσει και να εδραιώσει τα τετελεσμένα, με μοναδικό στόχο την κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη διχοτόμηση του νησιού.

Την ώρα που το περιοδικό μας βρίσκεται στα χέρια σας ο Ερντογάν θα βρίσκεται στην Κύπρο για να γιορτάσει με τους έποικους και τους τουρκοκύπριους υποστηριχτές του το συνεχιζόμενο έγκλημα της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου, με την ανοχή των υπόλοιπων εγγυητριών δυνάμεων, Ελλάδας και Αγγλίας, της Ε.Ε και του ΟΗΕ. Για την μαύρη επέτειο γράφουν σε αυτό το τεύχος ο πολιτικός και νομικός Πάνος Ιωαννίδης, ο Πρέσβης ε.τ. της Κύπρου Περικλής Νεάρχου, ο Διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών Χρήστος Ιακώβου, και σε συνέντευξή του ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Σπύρος Μιλτιάδης, ενώ σε άρθρο του ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου καυτηριάζει την διπλωματία της στασιμότητας.

Η ζωή όμως συνεχίζεται παρά την πανδημία και τις κραυγές του λύκου Ερντογάν.

Στο Speaknews φιλοξενούμε ανθρώπους της πολιτικής, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων, οι οποίοι μιλάνε μαζί μας για θέματα της επικαιρότητας, αλλά και για θέματα διαχρονικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μας μιλάει για τον Νέο Αναπτυξιακό νόμο που αναμένεται αργότερα μέσα στο 2021, και η βουλευτής Έλενα Ράπτη για την καμπάνια της οποίας ηγείται ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Ο Δημήτρης Λακασάς της Olympia Electronics για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, και ο Πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Στο πεδίο του Πολιτισμού φιλοξενούμε τον κ. Στέλιο Παπαντωνίου, ένα σεμνό δάσκαλο & εξαιρετικό λογοτέχνη, την Χορογράφο Μαριάνθη Ψωματάκη και τη ζωγράφο Φαίδρα Φωτιάδου, ενώ η Νένα Μυρωνίδου γράφει για το φετινό Φεστιβάλ Επταπτυργίου.

Για υγεία μιλάμε με τον καρδιολόγο Χάρη Φωκά και την Ιατροδικαστή Λήδα Κοβάτση.

Σε αυτό το τεύχος επίσης αρθρογραφούν η Καρίνα Ιωαννίδου και η Παναγιώτα Πανώρια.

Ιούλιος λοιπόν και οι προκλήσεις μας περιμένουν. Καλό και ασφαλές υπόλοιπο καλοκαιριού με όλες τις προφυλάξεις που πρέπει να λάβουμε.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Ευαγγελίδης: “Εχει πάντα ενδιαφέρον η φωτογραφία και πάντα θα ενδιαφέρει τους ανθρώπους!”
Επόμενο άρθροΧρήστος Γιαννούλης

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα είχε στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα είχε δημιουργήσει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, θα είχε επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα είχε κάνει ουσιαστική ιχνηλάτηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ