Σχολή Επιστημών Υγείας Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου: “Εφαρμοσμένη γνώση αιχμής και ακαδημαϊκής αριστείας”

Ανταπόκριση των Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου στις σύγχρονες απαιτήσεις του περίπλοκου πεδίου της Ψυχολογίας.

Το Πτυχίο στην Ψυχολογία, όπως εξάλλου και όλα τα Προγράμματα Σπουδών του Πανεπιστημίου Νεάπολις, υιοθετεί και ενσωματώνει το σύνολο των ποιοτικών κριτηρίων, όπως ορίζονται από το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF) καθώς επίσης και μια σειρά από σύγχρονες καινοτόμες παιδαγωγικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των διαμορφωτικών δραστηριοτήτων, της συνεχούς διάδρασης φοιτητών – διδασκόντων, των ασκήσεων ρόλων και προσομοίωσης σε πραγματικά περιστατικά που αντιμετωπίζονται τόσο στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όσο και από τους διδάσκοντες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διδασκαλίας του συγκεκριμένου Προγράμματος Σπουδών στην Ψυχολογία, έχουν ενσωματωθεί στη διδασκαλία των μαθημάτων όλες οι πολύπλευρες πτυχές που διέπουν το επάγγελμα του ψυχολόγου σήμερα. Το περιεχόμενο των μαθημάτων του καλύπτει τόσο τους εφαρμοσμένους κλάδους της κλινικής, συμβουλευτικής, σχολικής, οργανωσιακής και δικανικής ψυχολογίας, μαθήματα που καταλήγουν στην εφαρμογή της γνώσης αιχμής στην πρακτική άσκηση στο τελευταίο έτος, όσο και στα ερευνητικά και άκρως σημαντικά θεωρητικά μαθήματα του υπόλοιπου κλάδου όπως η εξελικτική, κοινωνική, γνωστική, πειραματική ψυχολογία και νευροψυχολογία.

Όλα τα ανωτέρω πληρούν τις απαιτήσεις του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. για πλήρη ισοτιμία και αντιστοιχία του Πτυχίου της Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου.

Η λειτουργία του Προπτυχιακού Προγράμματος Ψυχολογίας σε συνδυασμό με τα παρεχόμενα επιτυχημένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Συμβουλευτική και Εκπαιδευτική Ψυχολογία (και σε εξ αποστάσεως μορφή διδασκαλίας) και το Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία συνθέτουν για το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου και τη φοιτητική του κοινότητα ένα σημαντικό πλεονέκτημα πρωτοπορίας έρευνας και ενός ολοκληρωμένου κύκλου Ακαδημαϊκών Σπουδών πλήρους εξειδίκευσης και αιχμής εφαρμοσμένης γνώσης αριστείας στο ευρύ πεδίο της επιστήμης της ψυχολογίας.

Προώθηση της ερευνητικής δραστηριότητας και η συνεργασία της Σχολής με διεθνή ερευνητικά προγράμματα.

Η Σχολή συμμετέχει ως εταίρος σε σημαντικά ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, τα οποία ξεπερνούν την χρηματοδότηση των 2M ευρώ. Αυτές οι συνεργασίες δίνουν πολλαπλές ευκαιρίες στους φοιτητές/τριες όλων των επιπέδων σπουδών για συμμετοχή, εμπειρία και χρηματοδότηση σε διάφορες θεματολογίες των εξειδικευμένων γνωστικών τους ενδιαφερόντων. Περαιτέρω, ενισχύεται και η διεθνής αναγνωρισιμότητα της Σχολής, το κύρος των τίτλων του Πανεπιστημίου και αυξάνεται η διεθνοποίηση της ακαδημαϊκής του κοινότητας.

Επιπλέον η παραγόμενη ακαδημαϊκή γνώση και έρευνα εντάσσεται πλέον σε ευρεία δίκτυα ακαδημαϊκής πρωτοπορίας και αρίστων διεθνών προτύπων και καλών πρακτικών προς όφελος των Προγραμμάτων Σπουδών και της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου.

Μια πολύ σημαντική καινοτομία του προγράμματος Ψυχολογίας είναι η παρεχόμενη δυνατότητα στους φοιτητές/τριες να εφαρμόσουν την αποκτηθείσα γνώση και να αυξήσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Έρευνας και Ψυχολογικής Υποστήριξη ( Σ.Κ.Ε.Ψ.Υ) και στο Κέντρο Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών και Αναπηριών (ΚΕΕΑΑ) του Πανεπιστημίου, τα οποία προσφέρουν δεκάδες εμπειρικές επιλογές σε είδος πληθυσμού, εργαλείων και εποπτείας, προσφέροντας παράλληλα πολύτιμη στήριξη στις τοπικές κοινωνίες. Περαιτέρω, οι φοιτητές/τριες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν και από άλλα, πιο εξειδικευμένα πλαίσια, για εφαρμογή της γνώσης τους, παράλληλα συμμετέχουν ενεργά στα ερευνητικά εργαστήρια της Σχολής, εφαρμόζοντας επίσης τις ερευνητικές γνώσεις και εμπλουτίζοντας την εμπειρία τους.. Τέλος, η Σχολή σχεδιάζει νέα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών αιχμής σε θέματα νεολαίας, νοσηλευτικής ψυχικής υγείας και καινοτόμων ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων.

Άφιξη νέου Κοσμήτορα στη Σχολή Επιστημών Υγείας

Επίσης, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου υποδέχτηκε στους κόλπους του από την νέα ακαδημαϊκή περίοδο 2021-2022, ως νέο Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, τον Καθηγητή Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας Δρα Στέλιο Ν. Γεωργίου.

Ο εξαίρετος καθ. Στέλιος Γεωργίου έχει πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά του κλάδου του και είναι ενεργό μέλος διεθνών επαγγελματικών Σωμάτων. Είναι επίσης συγγραφέας πληθώρας διδακτικών βιβλίων και συγγραμμάτων Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, τα οποία χρησιμοποιούνται σε Ελληνικά Πανεπιστήμια. Έχει διδάξει σε πολλά Πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ διετέλεσε Καθηγητής για πολλά χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου, εκτός από τη διδασκαλία και την έρευνα, ανέλαβε σημαντικές θέσεις διοικητικής ευθύνης.

Ο νέος Κοσμήτορας αναμένεται να βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση των ήδη επιτυχημένων Προγραμμάτων Ψυχολογίας πτυχιακού, μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου, στην ποιοτική αναβάθμιση της Σχολής Επιστημών Υγείας καθώς και την αύξηση της διεθνούς αναγνωρισιμότητάς της.

Πάφος, 31.08.2021

Καθ. Παντελής Σκλιάς

Πρύτανης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου.

Για περιοδικό Speak news


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο.. ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ!!!
Επόμενο άρθροΧρήστος Γιαννούλης

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα είχε στελεχώσει το δημόσιο σύστημα Υγείας με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, θα είχε δημιουργήσει περισσότερες κλίνες ΜΕΘ, θα είχε επιτάξει τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, θα είχε κάνει ουσιαστική ιχνηλάτηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ