2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Στρατιωτική Ιστορία της Μεσογείου»

Το 2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Στρατιωτική Ιστορία της Μεσογείου» ξεκίνησε τις εργασίες του την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, στους χώρους του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον οργανισμό Βυζαντινή Θεσσαλονίκη και το Πανεπιστήμιο İbn Haldun, και αποτελεί μία διεθνή συνεργασία μεταξύ μελετητών από την Κωνσταντινούπολη και τη Θεσσαλονίκη, με στόχο να προσφέρει μια μάλλον κάθετη ιστορία του πολέμου στη Μεσόγειο από τον Μεσαίωνα έως την πρώιμη Νεότερη περίοδο (περίπου 1700 μ.Χ.), δίδοντας έμφαση στο μεταβαλλόμενο πρόσωπο πολλών πλευρών και πλαισίων του πολέμου με την πάροδο του χρόνου.

Την έναρξη του συνεδρίου χαιρέτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η Ελλάδα, ανέδειξε την Ιστορία και την σημασία της ως θεμέλιο της συλλογικής μνήμης και της κοινωνικής συγκρότησης αλλά και ως επιστήμης που λειτουργεί ως θεμέλιο του μέλλοντος. Ιστορία άλλωστε είναι η γνώση του παρελθόντος που συμβάλλει στην κατανόηση του παρόντος και τον καλύτερο σχεδιασμό του μέλλοντος. Μελετώντας σήμερα την ιστορία, μπορούμε να αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος αλλά και να  κάνουμε πιο σίγουρα και στέρεα βήματα στην πορεία μας στο μέλλον. Να χαράσσουμε καινούργιους δρόμους φιλίας και συνεργασίας των λαών μας».

Στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του Συνεδρίου πραγματοποίησε ομιλία με θέμα “200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση” ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Γκιουλεκας,


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒαρουφάκης – ΔΕΘ : Η ρήξη είναι η αποτελεσματικότερη επένδυση για το μέλλον της πατρίδας μας
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας-ΔΕΘ «Οι στόχοι ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας για το 2021 είναι σίγουρα ιδιαίτερα φιλόδοξοι και επισφαλείς»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ