Δημήτρης Κουτσούμπας-ΔΕΘ «Οι στόχοι ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας για το 2021 είναι σίγουρα ιδιαίτερα φιλόδοξοι και επισφαλείς»

Τους στόχους ανάπτυξης της κυβέρνησης για το 2021 σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την καθιερωμένη επίσκεψή του στην 85η ΔΕΘ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι στόχοι ανάπτυξης της εγχώριας οικονομίας για το 2021 είναι σίγουρα ιδιαίτερα φιλόδοξοι και επισφαλείς. Ο πληθωρισμός τρέχει και η ανάπτυξη θα είναι σίγουρα μικρότερη. Η πιθανότητα νέας διεθνούς υποχώρησης της οικονομίας δεν έχει ακόμα εκμηδενιστεί. Έτσι, ο στόχος του 6% για το 2021 είναι τουλάχιστον επισφαλής».

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε «ισχνές» τις μειώσεις φόρων και υποστήριξε ότι και πάλι τα πρωτογενή πλεονάσματα, το κρατικό χρέος, τις «δαπάνες για τη στήριξη των μεγάλων ομίλων» θα κληθούν να τις πληρώσουν «οι μισθωτοί, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, τα λαϊκά στρώματα».

Επέκρινε επίσης τα μέτρα για την παιδεία, την ασφάλιση, τα εργασιακά, τονίζοντας ότι αντί η κυβέρνηση να «προχωρήσει σε μια ουσιαστική αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού», αντιθέτως «προχωρά σε μια επιδότηση 6μήνου, ίσα – ίσα για να χρυσώσει το χάπι», λέγοντας: «Η λογική του παραλόγου σε όλο της το μεγαλείο. Επιδότηση του κεφαλαίου σχεδόν κατά το 1/3».

Από τα βέλη του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ δεν ξέφυγαν βεβαίως και οι ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ενέργειας. Όπως χαρακτηριστικά σχολίασε «το ταμείο της ενεργειακής μετάβασης, είναι ίσως η μεγαλύτερη απάτη», «ο λαός καταλαβαίνει ποιος πληρώνει και ποιος εισπράττει από αυτό» και «η «πράσινη μετάβαση είναι η κυρίαρχη πολιτική σε ΕΕ και σε ΗΠΑ και για τα εγχώρια αστικά κόμματα, με επιπτώσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, την ενεργειακή φτώχεια, την εκτεταμένη περιβαλλοντική καταστροφή, με κριτήριο τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων ενεργειακών και κατασκευαστικών ομίλων».

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα σενάρια για εκλογές, λέγοντας:

«Και επειδή, ήδη ξεκίνησε η εκλογολογία και η κυβερνησιολογία, το μόνο σίγουρο είναι ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, είναι δεδομένα, είναι ήδη γραμμένα. Είναι προγράμματα που στηρίζονται και υλοποιούν τις Συμβάσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσα στο κατακαλόκαιρο, με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Αυτή η κοινή στρατηγική είναι που επιτρέπει, για παράδειγμα, στον κ. Μητσοτάκη, στον πρόσφατο ανασχηματισμό, να τοποθετεί ακροδεξιούς υπουργούς και με την ίδια ευκολία να συζητά με πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, άσχετα αν τελικά ο τελευταίος αρραβώνας που επιχείρησε δεν κατέληξε σε γάμο».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, δεν αλλάζει όμως το ποιος έχει στα χέρια του την πραγματική εξουσία, ποιος καρπώνεται τον πλούτο που παράγεται. Γι’ αυτό το ΚΚΕ σήμερα πρωτοστατεί και καλεί τους εργαζόμενους και το λαό να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους ενάντια στα σχέδια του κεφαλαίου, στην κατεύθυνση της μοναδικής λύσης για τα προβλήματά τους, τον ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο2ο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Η Στρατιωτική Ιστορία της Μεσογείου»
Επόμενο άρθροΔΕΘ: Βέλη κατά της κυβέρνησης ρίχνει η Φώφη Γεννηματά: “Η ΝΔ φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ