Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Μάκρη κρατώντας σε επαγρύπνηση καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας τόσο του κατοίκους, όσο και την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι. Οι πολλές διάσπαρτες εστίες διατηρούν σε πλήρη επιφυλακή τους πυροσβέστες, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού. Στόχος είναι να αποτρέψουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναζωπυρώσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη.

Άμεση ήταν η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων που κατάφεραν και ανέκοψαν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Με το πρώτο φως της ημέρας έκαναν περιπολία και δύο αεροσκάφη air- tractor πάνω από την πυρκαγιά, αλλά δεν χρειάστηκε εναέρια επιχείρηση, καθώς οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, έφεραν εις πέρας την αντιμετώπιση της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, η πυρκαγιά ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη και σε περίπτωση που φυσούσαν πιο ισχυροί άνεμοι και με μεγαλύτερη διάρκεια, θα είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Απομάκρυνση κατοίκων με μήνυμα από το 112

Ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ζήτησε την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα στο Λιβίσι, καθώς οι φλόγες κατά την διάρκεια της νύχτας ήταν μέσα στον αστικό ιστό και δόθηκε μάχη να μην καούν σπίτια.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κόκκαλη, έχει καεί τουλάχιστον ένα σπίτι και υπάρχουν πληροφορίες και για δεύτερο, ενώ κάποια ακόμα έχουν υποστεί υλικές ζημιές.

Λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, εστάλη στους κατοίκους μήνυμα από το 112.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λιβίσι και Αγία Μαρίνα, παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», ανέφερε το μήνυμα.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής, στον τόπο της πυρκαγιάς μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια.

Άμεσα ξεκινήσαν οι ανακρίσεις από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, σε συνεργασία με την αστυνομία, στο πλαίσιο της διερεύνησης των αιτίων της πυρκαγιάς. Οι Αρχές εξετάζουν όλες τις εκδοχές, γιατί -από την πρώτη στιγμή- οι αναφορές έκαναν λόγο για δύο ταυτόχρονες εστίες, μία κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ και μία μέσα στην κατοικημένη περιοχή. Ακολούθησαν άλλες τρεις εστίες συνολικά, μέσα στον οικιστικό ιστό, αλλά αυτές δεν αποκλείεται από τους ειδικούς να ήταν από σπίθες της ήδη υπάρχουσας πυρκαγιάς. Όσοι ενημέρωσαν πρώτοι για την πυρκαγιά και προχώρησαν και στις σχετικές καταθέσεις τους ενώ, αναζητείται και υλικό από κάμερες για την περίπτωση που έχει καταγραφεί κάτι ύποπτο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔΕΘ: Ο Τσίπρας προκαλεί τον πρωθυπουργό: Αν τολμά ο κ. Μητσοτάκης ας προκηρύξει εκλογές
Επόμενο άρθροAUKUS: Υποστήριξη των ΥΠΕΞ της Ε.Ε προς τη Γαλλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ