3ο BALKAN FORUM στη Θεσσαλονίκη

Συνέντευξη τύπου από τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης

H Θεσσαλονίκη «βλέπει ψηλά», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στη συνέντευξη τύπου για το 3ο Balkan Forum που ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη στις 24 Σεπτεμβρίου.

Από το αίθριο του Διοικητηρίου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός δήλωσε «Η πόλη μας, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις των προηγούμενων ετών, είναι σήμερα αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά, και σε αυτή της την πορεία δε θα είναι μόνη της», και τόνισε πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να κάνει τη Θεσσαλονίκη, κόμβο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, μια έξυπνη πόλη η οποία θα πρωταγωνιστεί. «Για το λόγο αυτό, γίνονται σπουδαία έργα στη Μακεδονία και τη Θράκη», δήλωσε, απαριθμώντας τα έργα τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή.

«Το 3ο Βαλκανικό Forum έχει επίσης εξέχουσα Πολιτική βαρύτητα για την περιοχή μας, διότι σε αυτό συμμετέχουν Βαλκάνιοι αξιωματούχοι από όλες τις χώρες των Βαλκανίων», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Τ ο Forum διοργανώνεται από τον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ελλάδας στη Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South-East European Cooperation Process – SEECP).

Το θέμα του φετινού Forum είναι η «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑ COVID ΕΠΟΧΗ» και θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος, θα ακολουθηθεί το μοντέλο του υβριδικού συνεδρίου (Hybrid) ως ένα συνδυαστικό event φυσικής και διαδικτυακής παρουσίας. Θα υπάρξει Live Streaming στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Παράλληλα με τις εισηγήσεις θα λάβουν χώρα στοχευμένες διαδικτυακές  συναντήσεις.



Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠλεύρης για Θεσσαλονίκη: «Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων»
Επόμενο άρθροΤούρκοι ψαράδες 500 μέτρα έξω από τη Λέσβο – Βέλη κατά της Κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ