«Φάουλ» του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Ακύρωσε την συνάντηση μαζί του ο Αναστασιάδης – Ασαφής ακόμη η στάση του Μητσοτάκη

Επεισόδιο ανάμεσα στην κυπριακή κυβέρνηση, την ελληνική κυβέρνηση και την αρχιεπισκοπή της Αμερικής, προέκυψε μετά την πρωτοφανή κίνηση του Αρχιεπίσκοπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, να παραστεί στα εγκαίνια για το «Τουρκικό Σπίτι» στη Νέα Υόρκη, τα οποία τελέστηκαν από τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου σε αυτή την εκδήλωση προκάλεσε αντιδράσεις και αναταράξεις τόσο στην Ελληνική και Κυπριακή Ομογένεια, αλλά και σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο πολλά υποσχόμενος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απογοήτευσε τον Ελληνισμό ανά την υφήλιο, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο στου οποίου τα εγκαίνια παρέστη, θα φιλοξενεί μεταξύ άλλων και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν τις αρχές των κατεχομένων. Ενδεικτικό είναι ότι στα εγκαίνια, παρών ήταν και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική πλευρά, στην οποία διακρίνονται ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στο ίδιο πλάνο με τον Ερντογάν, τον Τατάρ και άλλους αξιωματούχους κατά το κόψιμο της κορδέλας!

Ήδη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο, η οποία ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίας της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ .

Δημοσιεύματα από την Κύπρο αναφέρουν ότι εξετάζεται να ζητηθεί από τον Ελπιδοφόρο να μην παραστεί ούτε στο προγραμματισμένο δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, στο οποίο θα είναι παρών ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Νέα Υόρκη είχε προγραμματίσει και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί εκεί επίσης για την Συνέλευση του ΟΗΕ, που όμως φαίνεται και αυτή να μην υλοποιείται, χωρίς όμως η ακύρωση να έχει ανακοινωθεί ακόμη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕμβόλιμη αγωνιστική στη Super League με ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΠλεύρης για Θεσσαλονίκη: «Δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ