ΑΝΘΡΩΠΟΣ 4.0 – Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Λακασά

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Άνθρωπος 4.0» του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Λακασά που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη. Ο συγγραφέας έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων – ΣΕΒΕ, ενώ είναι ιδρυτής του think tank SEVE και CEO της Olympia Electronics.

Σε μια όμορφη βραδιά που παρακολούθησε πλήθος κόσμου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Άνθρωπος 4.0», με εκλεκτούς ομιλητές όπως ο κ. Γεώργιος Μυλωνάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Alumil ΑΕ, ο κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, Καθηγητής και Πρύτανης Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης, η κα Μαρίκα Λάμπρου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας (διαδικτυακά), ο κ. Παναγιώτης Κετικίδης, Καθηγητής-Αντιπρόεδρος Ερευνας & Καινοτομίας City College, University of York Campus, ο κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων, ο κ. Δημήτριος Μπουραντάς, Καθηγητής, Πρύτανης, New York College (διαδικτυακά), ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Δημήτριος Λακασάς, CEO OLYMPIA ELECTRONICS Α.Ε. και ο επιστημονικός επιμελητής του βιβλίου κ. Δημήτριος Γούλιας, Οικονομικός Αναλυτής, ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο υφυπουργός ΥΜΑΘ Σταύρος Καλαφάτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Το βιβλίο, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Κλειδάριθμος» και αναφέρεται στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Επιπροσθέτως, επιχειρεί μια διείσδυση στα άδυτα των νέων τεχνολογιών με μια απλή ματιά και με την ίδια απλή ματιά βλέπει το μέλλον της ανθρωπότητας.

Ο Δημήτρης Λακασάς, ένας ενεργός και δραστήριος επιχειρηματίας στον χώρο της τεχνολογίας έρχεται να τοποθετηθεί ως υπέρμαχος μιας καθαρά ανθρωπιστικής προσέγγισης στην ανάλυση αυτού του δεδομένου. Όπως αναφέρει «ο ρυθμός των εξελίξεων συνεχώς επιταχύνεται και ποτέ άλλοτε οι τεχνολογικές επαναστάσεις δεν είχαν τέτοια επίδραση στον άνθρωπο» .

Στη συνέχεια εξηγεί πως «η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κάθε βήμα της καθημερινότητας μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο διαβίωσης, αλλά και πως κινδυνεύει να οδηγήσει σε αυτοπαγιδεύσεις να δείξει τις προοπτικές που ανοίγονται για τις επιχειρήσεις έντασης τεχνολογίας, αλλά και τι θα απογίνουν οι υπόλοιπες σε μια εποχή κυριαρχίας των δεδομένων».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Σε δημιουργικό κλίμα» η συνάντηση Αναστασιάδη-Γκουτιέρες
Επόμενο άρθροΛήξαν το θέμα με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για την κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ