Ένας νεκρός και 9 τραυματίες από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

της Έλενας Χελβατζόγλου

Νεκρός ανασύρθηκε σήμερα το πρωί ένας άνδρας, μετά από τον σεισμό 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε στην ανατολική Κρήτη, βορειοδυτικά της Άρβης. Πρόκειται για έναν εργάτη, τον οποίο καταπλάκωσε ο τρούλος από το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία έξω από το χωριό Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου πραγματοποιούσε εργασίες. Ο τρούλος του ναού κατέρρευσε και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της ΕΜΑΚ, το οποίο ανέσυρε νεκρό τον άνδρα.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος. Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Οι τραυματίες από τη σεισμική δόνηση ανέρχονται σε 9, οι 7 με ελαφρές εκδορές και 2 με κατάγματα και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε περίπου στις 9:15 στην ανατολική Κρήτη. Το μέγεθος της σεισμικής δόνησης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ήταν 5,8 Ρίχτερ με επίκεντρο 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 10 χιλιόμετρα, ενώ ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο Ηράκλειο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επόμενο άρθροΣυμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας : Τι προβλέπει η συμφωνία αμυντικής συνδρομής -Υπογραφές για αγορά 3+1 φρεγατών Belhara

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ