Στο Παρίσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Νέα συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ενδιάμεση στάση στο Παρίσι κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στο Παρίσι για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», στο Μουσείο του Λούβρου. Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Την έκθεση θα εγκαινιάσουν από κοινού ο Έλληνας Πρωθυπουργός με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση ενώ στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο τις πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις παγκοσμίως, όπως είναι το τέλος εποχής της Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική καγκελαρία, και η συμφωνία AUCUS, που προκάλεσε διπλωματική αναταραχή. Το «μενού» του δείπνου αναμένεται να περιλαμβάνει και τις προοπτικές της ελληνογαλλικής συνεργασίας στον αμυντικό τομέα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝίκη των Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία
Επόμενο άρθροΈνας νεκρός και 9 τραυματίες από τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ