ΕΠΑΛ Σταύρουπολης: Νέα επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητά η Κεραμέως

Επεισόδια σημειώθηκαν πάλι σήμερα στο 1ο-2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, με κουκουλοφόρους και φοιτητές που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση.

Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί, όταν με ορμητήριο το σχολείο, κουκουλοφόροι εκτόξευσαν μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους φοιτητές, ενώ επενέβη και η αστυνομία με περιορισμένη χρήση χημικών.

Τα μέλη της ΚΝΕ, κρέμασαν ένα πανό που αναγράφει «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία μας». Λίγο αργότερα, στο σημείο έφτασε ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι φώναζαν συνθήματα κατά των μελών της ΚΝΕ. Τα μέλη της ΚΝΕ που απομακρύνθηκαν από το σημείο των επεισοδίων, φώναξαν συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της αστυνομίας.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.

Υπενθυμίζεται πως χτες Τρίτη, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας φοιτητικών συλλόγων έξω από το σχολείο, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε στους διαδηλωτές, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα καθώς και πυρσούς.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ζήτησε την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας:

«Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Μεμονωμένες ομάδες δεν μπορούν να στέκονται εμπόδιο στην πρόοδο των παιδιών μας και να αμαυρώνουν τα σχολεία μας, χώρους γνώσης, δημιουργίας, ελεύθερης σκέψης. Με αναφορά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως προς τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ζητείται η παρέμβασή του για τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης».

Συλλήψεις και προσαγωγές

Νωρίς το πρωί, έγιναν προσαγωγές πέντε ανηλίκων, εκ των οποίων οι τρεις από αυτές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς στην κατοχή των νεαρών βρέθηκαν αιχμηρά αντικείμενα. Στη συνέχεια, η ΕΛΑΣ προσήγαγε τρεις ακόμα ανήλικους. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΑΒ παρέλαβε δύο παιδιά ηλικίας 15 και 17 ετών με κακώσεις στο κεφάλι, τα οποία και μεταφέρονται σε νοσοκομεία, ενώ δύο μαθήτριες καταγγέλουν πως έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Γκιουλέκας για την αμυντική συνεργασία με Γαλλία
Επόμενο άρθροΣτέιτ Ντιπάρτμεντ για Ελληνογαλλικά συμφωνία: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ