Κωνσταντίνος Γκιουλέκας για την αμυντική συνεργασία με Γαλλία

«Η Ελλάδα σταθερά αυξάνει την αμυντική ικανότητα της, θωρακίζει τα σύνορα της, εγγυάται πολύ πιο αποτελεσματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού»

Την συμφωνία με τη Γαλλία για αμυντική συνεργασία και την αγορά των φρεγατών, σχολίασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Απαντώντας σε ερώτηση που του τέθηκε, ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε:

«Μια νέα συμφωνία με την Γαλλία.  Μια νέα αμυντική συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και έρχεται να προσδώσει περισσότερη στρατιωτική ισχύ στην Ελλάδα.

Συστηματικά, χωρίς πομπώδεις εκφράσεις, τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα σταθερά αυξάνει την αμυντική ικανότητα της, θωρακίζει τα σύνορα της, εγγυάται πολύ πιο αποτελεσματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού.

Οι νέες γαλλικές φρεγάτες, που θα προστεθούν στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού μας, αποτελούν υπερσύγχρονα πλοία, εξοπλισμένα με οπλικά συστήματα τελευταίου τύπου που αναβαθμίζουν ουσιαστικά την ελληνική ισχύ στο Αρχιπέλαγος και αποκαθιστούν ευαίσθητες ισορροπίες, που είχαν κλονιστεί εις βάρος μας τα τελευταία χρόνια.  Παράλληλα, η επέκταση της αμυντικής συνεργασίας με την μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της Ενωμένης Ευρώπης, με την Γαλλία, αποτελεί μία επιπρόσθετή εγγύηση στο πεδίο για την εξασφάλιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. 

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις και η συμφωνία που υπεγράφη στο Παρίσι μεταξύ του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά πολύ ουσιαστικών ενεργειών που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια από την ελληνική Κυβέρνηση για την κάλυψη σημαντικών κενών.  Η αναβάθμιση της στρατιωτικής και αμυντικής συνεργασίας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η αμυντική συνεργασία με το Ισραήλ, η αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η προμήθεια των νέων αεροσκαφών τύπου Ραφάλ, οι συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες με την Αίγυπτο και την Ιταλία δημιουργούν μία προστιθέμενη πολιτική και στρατιωτική αξία στην χώρα μας.  Τέλος, εκπέμπουν ένα μήνυμα ισχύος και αποφασιστικότητας προς όλους ότι η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη αλλά είναι σε θέση και διαθέτει και την απαραίτητη ισχύ για να διαφυλάξει αυτήν την ειρήνη και την ασφάλεια των Ελλήνων».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΈνταση στη βουλή για ακρίβεια και πώληση ΔΕΗ
Επόμενο άρθροΕΠΑΛ Σταύρουπολης: Νέα επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ