Αγωγή από την Υπουργό Παιδείας κατά εκπαιδευτικών για την «απεργία-αποχή» από την αξιολόγηση

Κατεπείγουσα αγωγή ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, ζητώντας να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» που στοχεύει στη μη εφαρμογή του ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων νόμου για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου. Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα λόγω του επείγοντος στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων προθεσμιών των σταδίων της αξιολόγησης.

Η αγωγή στρέφεται κατά των Διδασκαλική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών (ΔΟΕ), Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ),

Οι Ομοσπονδίες τάχθηκαν έναντι της αξιολόγησης όπως αυτή ορίζεται από τους νόμους 4692/2020 για την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου, και 4823/2021 για αξιολόγηση των στελεχών της εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού. Η συνδικαλιστική ηγεσία των εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους τους σε απεργία-αποχή αόριστης διάρκειας, από κάθε ενέργεια που σχετίζεται με την εφαρμογή των νόμων αυτών.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ζητά να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η «απεργία-αποχή» διαρκείας και να εφαρμοστεί ο νόμος του Κράτους.

Σε συγκέντρωση στα δικαστήρια καλεί η ΟΛΜΕ για την αγωγή Κεραμέως

Σε παράσταση διαμαρτυρίας καλεί η ΟΛΜΕ τους εκπαιδευτικούς, σήμερα Πέμπτη, στις 13:30 στο Πρωτοδικείο Αθηνών που εκδικάζεται η αγωγή του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Επίσης, καλεί όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ της επαρχίας σε έκτακτες συγκεντρώσεις σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης την ίδια ώρα, κάνοντας λόγο για «αυταρχισμό και τρομοκρατία του υπουργείου». 



Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο“Παιχνίδι του Καλαμαριού” Η πιο ανατρεπτικά βίαιη σειρά που σαρώνει στο Netflix
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης στη Δράμα: «Η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή από ποτέ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ