“Παιχνίδι του Καλαμαριού” Η πιο ανατρεπτικά βίαιη σειρά που σαρώνει στο Netflix

του Δημήτρη Κάτσακα

Όλα είναι δυνατόν να συμβούν στον βωμό του χρήματος. Μία βίαια εκδοχή της πραγματικότητας σε ένα μακάβριο παιχνίδι χωρίς νικητές, μονάχα χαμένους. Ανατρεπτική πλοκή, ωμές εικόνες και πολύ αίμα.. Αυτό ακριβώς είναι το Παιχνίδι του Καλαμαριού. Η παραγωγή του Netflix με τίτλο “Παιχνίδι του Καλαμαριού”, είναι η σειρά για την οποία όλοι φαίνεται να συζητάνε τις τελευταίες μέρες. Προέρχεται από την Νότια Κορέα και χαρακτηρίζεται ως σύγχρονο θρίλερ-σπλάτερ με αρκετά δραματικές σκηνές, μεταφορές και αλληγορίες για κοινωνικό μοντέλο του Πρώτου Κόσμου, τον καπιταλισμό και φυσικά…τα χρήματα! Έτσι, η σειρά που δείχνει να έχει επιρροές από παραδείγματα όπως: Parasite, Alice in Borderland ή Hunger Games, έχει προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα τηλεθέασης όχι μονάχα στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Αποτελεί αναμφίβολα το υψηλότερο trend των ημερών, καταλαμβάνοντας δυναμικά την πρώτη θέση στο ελληνικό Netflix! Πάθος για χρήματα, απελπισία και πρωτόγνωρη βία συνοψίζονται σε μια σειρά παιχνιδιών που όποιος καλείται να παίξει, πρέπει να συμμετέχει σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.

O βασικός πρωταγωνιστής Σονγκ Γκι-χαν, ένας άνεργος τζογαδόρος, χρωστάει ένα τεράστιο χρηματικό ποσό. Οι τοκογλύφοι τον πιέζουν, ενώ ο ίδιος προβάλλεται ως η φιγούρα ενός απελπισμένου άντρα που ζει με την μητέρα του, καθώς η γυναίκα του με την δεκάχρονη κόρη του, τον έχουν εγκαταλείψει. Ωστόσο, η μοίρα του δείχνει να αλλάζει, όταν μυστηριωδώς, ενώ ο ίδιος περιμένει το τρένο, ένας άγνωστος άντρας του προτείνει να παίξουν το παραδοσιακό ddakji, με στοίχημα 100 χιλιάδες γουόν για ένα απλό χαστούκι στο μάγουλο. Ο Γκι-χαν κερδίζοντας τα πρώτα χρήματα παίρνει και μια κάρτα- εισιτήριο για ένα μεγαλύτερο παιχνίδι.

Κανείς δεν τον υποχρεώνει να συμμετέχει, ωστόσο η ανάγκη του για τα χρήματα, φέρνει τον άντρα σε ένα μυστικό νησί- έδρα των εγκαταστάσεων του παιχνιδιού. Όταν ξυπνάει από την νάρκωση, βρίσκεται ξαφνικά ανάμεσα σε άλλους 455 ανύποπτους και εξωφρενικά χρεωμένους ανταγωνιστές, έτοιμος να διεκδικήσει το ποσό των 45.6 δισεκατομμυρίων Γεν. Οι παίκτες συμμετέχουν άνευ ηλικίας και υποβάθρου, δεν γνωρίζουν τίποτα, παρά μόνο πώς πρόκειται να διαγωνιστούν για 6 ημέρες, σε 6 παραδοσιακά κορεάτικα παιχνίδια, σε μία πιο δημιουργική παραλλαγή…

Ο άντρας που φέρει το τελευταίο νούμερο 456, όπως και οι υπόλοιποι είναι ντυμένοι με πράσινες φόρμες που δείχνουν τον αριθμό του καθενός, βρίσκεται πλέον σε ένα διεστραμμένο ομαδικό παιχνίδι, χωρίς καμία επιλογή, με μοναδικό κανόνα να παίξει! Το παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικά έναν αγώνας αλληλοεξόντωσης με τους πιο δυνατούς να επιβιώνουν στο τέλος. Μέσα από την παραμονή του στα παιχνίδια ο πρωταγωνιστής συναντάει άτομα που γνωρίζει ήδη και όσο παίζει, μαθαίνει πτυχές του εαυτού του που δεν φαντάζονταν, με τον πιο σουρεαλιστικό τρόπο.

Η παραγωγή είναι ένα πικρό σχόλιο για την πιο άσχημη σκοπιά της μοντέρνας πραγματικότητας, ντυμένο με εικόνες σπλάτερ, δράμα και απόγνωση.. Το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη της δυτικής κοινωνίας, με την ελεύθερη επιλογή να είναι μονάχα μια ψευδαίσθηση! Ας ξεκινήσει το Παιχνίδι του Καλαμαριού!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτή από σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου
Επόμενο άρθροΑγωγή από την Υπουργό Παιδείας κατά εκπαιδευτικών για την «απεργία-αποχή» από την αξιολόγηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ