Νέα πρόκληση από τον Ερντογάν

«Δύο κράτη στην Κύπρο-Τούρκικο έμβλημα ο δικέφαλος αετός»

Έκδηλος είναι πλέον ο εκνευρισμός του Ταγίπ Ερντογάν, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την ελληνογαλλική συμφωνία, και αυτό φάνηκε στην ομιλία του στην τουρκική εθνοσυνέλευση, όπου εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά προκλητικός απέναντι σε Ελλάδα, Κύπρο αλλά και Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε την θέση του για ύπαρξη δύο κρατών στην Κύπρο, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα προχωρήσει σε βήματα παρόμοια με αυτά που έκανε στα Βαρώσια. Παράλληλα, όπως είπε, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν όμως δεν περιορίστηκε σε αυτά, αλλά πρόσθεσε στο «οπλοστάσιο» του και το έμβλημα του Βυζαντίου, χαρακτηρίζοντας τον δικέφαλο αετό τουρκικό σύμβολο. Όπως ανέφερε, το έμβλημα, το οποίο χαρακτήρισε “τουρκική κληρονομιά”, κοιτά τόσο στη Δύση όσο και στην Ανατολή, όπως και η χώρα του.

Ακόμη είπε: “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε όλες τις πλατφόρμες για την προστασία των δικαιωμάτων των Τούρκων και του Μουσουλμανικού στοιχείου στη Δυτική Θράκη, όλα βασισμένα σε διεθνείς συμφωνίες».

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου περιλάμβανε και το προσφυγικό. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ η Τουρκία άνοιξε την αγκαλιά της σε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, υπήρξαν κάποιοι που πανικοβλήθηκαν στο πρόσωπο μερικών χιλιάδων προσφύγων στα σύνορά τους, άφησαν στην άκρη τα δικαιώματα και το δίκαιο και επέδειξαν απάνθρωπη συμπεριφορά, και σημείωσε”η τύχη δεκάδων χιλιάδων παιδιών προσφύγων που εξαφανίστηκαν στην Ευρώπη είναι ακόμα άγνωστη”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜ. Θεμιστοκλέους: Απώτερος,στόχος, να εξελιχθεί ο ιός ως μια “βαριά γρίπη” που δε θα επιβαρύνει το ΕΣΥ και την κοινωνική μας ζωή
Επόμενο άρθροΥπέρτατο καθήκον η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ