Πάτησε κορυφή ο ΠΑΟΚ – Έμειναν στο Χ οι αιώνιοι

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα και από την Κρήτη επικρατώντας με 1-3 του ΟΦΗ και εκμεταλλεύτηκε τη λευκή ισοπαλία στη ντέρμπι των αιωνίων για να βρεθεί στη κορυφή της βαθμολογίας.

Η 5η αγωνιστική της Super League ξεκίνησε το Σάββατο με δύο αναμετρήσεις. Στην πρώτη χρονικά ο ΝΠΣ Βόλος υποδέχθηκε τον Αστέρα Τρίπολης και κατάφερε να πετύχει την πρώτη του νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις με σκορ 2-1. Έτσι ο Βόλος αντέδρασε με την βαριά ήττα στη λεωφόρο ενώ οι Αρκάδες παρέμειναν χωρίς νίκη για 5η συνεχόμενη αγωνιστική.

Κόλλησε για ακόμη μια φορά στο 0

Στη δεύτερη αναμέτρηση που ήταν προγραμματισμένη το Σάββατο ο Άρης, έχοντας 5 βασικές απουσίες υποδέχθηκε τον Απόλλων Σμύρνης και παρά το βάθος που υπάρχει στο φετινό ρόστερ δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι έχασε κι άλλους βαθμούς μένοντας στο 0-0. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα επανέφερε τον προβληματισμό στις τάξεις των κιτρίνων οι οποίοι θα κοιτάξουν να γιατρέψουν τις πληγές τους στο διάστημα της διακοπής.

Διπλό στο Αγρίνιο με Τσούμπερ και Λιβάι

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκίνησε με δύο παιχνίδια. Ο Παναιτωλικός υποδέχθηκε την ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η Ένωση μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά και κατάφερε να προηγηθεί με καταπληκτικό γκολ του Λιβάι Γκαρσία στο 13ο λεπτό ενώ 13 λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα της με τον Όγκνιεν Βράνιες. Ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε αντίδραση πίεσε και στο 58ο λεπτό μείωσε με τον Νίκο Βέργο ενώ έχασε και σημαντική ευκαιρία με τον Κορνέλιους για να ισοφαρίσει. Έτσι στο 83ο λεπτό ο Στίβεν Τσούμπερ πετυχαίνοντας ακόμη ένα γκολ κλείδωσε τη νίκη και τους 3 βαθμούς.

Στο άλλο παιχνίδι που έγινε την ίδια ώρα στο Περιστέρι, ο Ατρόμητος υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα και έφτασε πολύ κοντά στη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη και φαινόταν να κρατάει την πρώτη νίκη στα χέρια του έως το 91ο λεπτό όπου ισοφάρισε ο Μορέιρα για το τελικό 1-1.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στη Κρήτη

Στην Κρήτη ο ΟΦΗ προερχόμενος από 4 σερί ισοπαλίες υποδέχθηκε τον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε στο 15ο λεπτό με τον Κάρολ Σβιντέρσκι. Η υπεροχή του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο οπού πέτυχε ακόμη δύο όμορφα τέρματα στο 58΄ και στο 71΄ με τον Κόυρτιτς και τον Αουγκούστο πριν μειώσει ο Ναμπί για τον ΟΦΗ στο 91΄για το τελικό 1-3. Ο δικέφαλος του βορρά πέτυχε την 3η διαδοχική εκτός έδρας νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στη Νίκαια ο Ιωνικός φιλοξένησε τη Λαμία στη πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στη μεγάλη κατηγορία. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι του Γιώργου Μανούσου στο 21ο λεπτό. Στην ίδια φάση οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίχτες μετά από αποβολή του Ντάλσιο. Παρόλα αυτά η ομάδα του Δημήτρη Σπανού βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει με ωραία ατομική προσπάθεια του Άοσμαν στο 36ο λεπτό. Η Λαμία δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία για νίκη να πάει χαμένη και έτσι στο 55ο λεπτό βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Γκολέμικ φεύγοντας με τους 3 βαθμούς στις αποσκευές.

Τον σταμάτησε ο Μπρινόλι

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής έπεσε με το ντέρμπι των αιωνίων στο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για γκολ ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν καλά τοποθετημένος στο γήπεδο και μπλόκαρε τους ερυθρόλευκους. Σημαντικό ρόλο για να κρατήσει το 0 ο Παναθηναϊκός έπαιξε και ο Ιταλός πορτίερε Αλμπέρτο Μπρινιόλι που κατέβασε κυριολεκτικά ρολά.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνοιχτά Δεδομένα και ανοιχτή Καινοτομία, ο ρόλος των πανεπιστημίων
Επόμενο άρθροΠαρότι δεν έχει αναπτυχθεί σε στρατηγικό επίπεδο, είναι γεγονός ότι η καινοτομία βρίσκεται στο DNA των Ελλήνων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ