Πέτσας – Μεγαλύτερες ελευθερίες στους πλήρως εμβολιασμένους – Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οτκωβρίου

Μιλώντας, στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, επισήμανε ότι επιτρέπονται οι παρελάσεις λόγω του ότι 6 εκατομμύρια πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ μαζί με αυτούς που νόσησαν, φτάνουν τα επτά εκατομμύρια όσοι έχουν ανοσία.

Κανονικά θα γίνουν οι παρελάσεις και οι εορτασμοί του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ενόψει της 28ης Οτκωβρίου, Χακτηριστικά είπε: «Πολύ διαφορετικοί ο περσινός Οκτώβριος με τον φετινό»

«Ότι υπάρχουν φωνές ανορθολογισμού, οι οποίες εντάθηκαν με κάποιες παλινωδίες της ΕΕ το καλοκαίρι, αυτό δεν σημαίνει ότι πέταξε κανείς λευκή πετσέτα. Και στους πολίτες και σε όσους έχουν εμπλακεί με το εμβολιαστικό πρόγραμμα αξίζουν συγχαρητήρια» Σχετικά με τα μέτρα που θα ανακοινωθούν αύριο, τόνισε πως αναμένονται νέες και «μεγαλύτερες» ελευθερίες στους πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

«Δεν υπάρχει περίπτωση γενικού lockdown, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην κινητικότητα των εμβολιασμένων. Αυτό είναι το γενικό πλαίσιο που θα ανακοινωθεί αύριο».

Σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη, ο κ. Πέτσας, έκανε λόγο ότι ακόμα και στους νομούς με τα πιο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, «οι εμβολιασμοί είναι περίπου στο 45%- 50%». «Προσπαθούμε» συνέχισε, « να δώσουμε καθαρά κίνητρα στους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο – 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για την τραπεζική ρευστότητα της αγοράς
Επόμενο άρθρο«Οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις δοκιμάσουν την εμπειρία του audiobook,δεν θα θέλουν να γυρίσουν πίσω σε ένα γραπτό, ή ηλεκτρονικό βιβλίο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ