Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα τον φασισμό και τη χρήση βίας

του Δημήτρη Κάτσακα

Στην έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα επεισόδια στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Το Συμβούλιο μίλησε για ”θύλακες φασιστών”, “στρατολόγηση” και “ιδεολογίες βίας”, που όπως έδειξαν τα πρόσφατα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη υποθάλπονται κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες στο σχολικό περιβάλλον.

Στην συνέχεια, έγινε ξεκάθαρη έκκληση προς την Ελληνική Αστυνομία να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, να προβεί στα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της ομαλότητας και να συλλάβει αυτούς που προσπαθούν να αναγεννήσουν φασιστικές ή ναζιστικές ιδέες μέσα στα σχολεία, μη επιτρέποντας παρόμοια γεγονότα βίας να συμβούν στο μέλλον. Επιπλέον, το επόμενο σκέλος του ψηφίσματος εμπεριείχε παρότρυνση προς το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους, να απομονώσουν και να οριοθετήσουν με αποστάσεις τις φασιστικές εκφάνσεις τόσο στο σχολικό, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Το ψήφισμα έκλεισε με την φράση: “Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης συμπαραστέκεται στον αγώνα των μαθητών και των οικογενειών τους για μόρφωση, μάθηση, επαγγελματική και κοινωνική ανέλιξη. Καταδικάζει απερίφραστα τον φασισμό και τη χρήση βίας σε όλα τα πεδία της κοινωνικής ζωής” τονίζοντας πώς οι φασιστικές ιδεολογίες δεν είναι προϊόν κομματικής προπαγάνδας, αλλά ένα φλέγον κοινωνικής φύσης ζήτημα, που υφίσταται και υποκινείται κάτω από τον μανδύα της εκπαίδευσης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ Θεσσαλονίκη, σε λίγα χρόνια από σήμερα, θα διαθέτει ένα πλήρως αξιόπιστο σύστημα αστικών συγκοινωνιών
Επόμενο άρθροΚαι τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ