Κακοκαιρία “Αθηνά” Προετοιμαστείτε για βροχές, ανέμους και χαλάζι!

Έντονη κακοκαιρία προορίζεται να χτυπήσει την χώρα μας τις ημέρες που ακολουθούν σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η κακοκαιρία με όνομα “Αθηνά” (ATHINA) θα ξεκινήσει από την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου και όσον αφορά τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, πιθανότατα από το βράδυ της Τετάρτης. Τα καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσει η κακοκαιρία είναι κυρίως ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς νοτιάδες, που κυμαίνονται στα 9 μποφόρ. Πρόσκαιρη χαλαζόπτωση είναι επίσης προσεχώς σε κατά τόπους περιοχές της Ελλάδας. Αρχικά, με λίγες περισσότερες λεπτομέρειες, οι πρώτες περιοχές που θα πληχθούν από την κακοκαιρία είναι τα νησιά του βορείου Ιονίου και βορειοδυτικές περιοχές της Ηπείρου, κατά τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 6/10. Την Πέμπτη 7/10 τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα έχουν επηρεάσει την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι τις μεσημεριανές ώρες και την Πελοπόννησο στα βορειοδυτικά.

Το καιρικό σύστημα “Αθηνά” θα συνεχιστεί στις παραπάνω περιοχές μέχρι και την Παρασκευή 8/10, όταν το κύμα κακοκαιρίας θα έχει φτάσει σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, την Εύβοια, την Θράκη και τις Κυκλάδες από τα βορειοδυτικά. Το φθινόπωρο κάνει αισθητή την εμφάνιση του, καθώς ο καιρός θα χαλάσει σταδιακά από το δυτικότερο κομμάτι της χώρας μέχρι τα κεντρικά, καθώς και κάποια ανατολικά τμήματα. Θεσσαλονίκη και Αττική ενδέχεται να δεχθούν βροχοπτώσεις και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες κυρίως την Παρασκευή από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες μέχρι και το απόγευμα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤην επόμενη μέρα της πανδημίας η Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να είναι αυτή που θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο, που θα σηκώσει τη χώρα ψηλά
Επόμενο άρθροΗ Θεσσαλονίκη, σε λίγα χρόνια από σήμερα, θα διαθέτει ένα πλήρως αξιόπιστο σύστημα αστικών συγκοινωνιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ