Υπουργός Υγείας: Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση

Πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης το Υπουργείο Υγείας, μετά και από γνωμοδότηση της επιτροπής, όπως τόνισε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα θα ισχύουν για 15 μέρες, οπότε θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν στο σύνολό τους. Η εφαρμογή τους θα ξεκινήσει από το Σάββατο 09/10/2021.

Η βασική αλλαγή στα μέτρα, συνίσταται στο ότι θα υπάρχει πια πλήρης ελευθερία στους χώρους διασκέδασης που βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι, χωρίς απαγόρευση της μουσικής. Για το προσωπικό θα ισχύουν και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Για τους άλλους μεικτούς χώρους στη διασκέδαση θα ισχύουν τα μέτρα ως έχουν.

Ακόμη ο Υπουργός ανακοίνωσε το τέλος των τοπικών Lockdowns. Στο εξής όταν μια περιοχή χαρακτηρίζεται κόκκινη, αυτό δεν θα επισύρει επιπλέον μέτρα από αυτά που ισχύουν σε όλη την επικράτεια, και θα έχει μόνο το χαρακτηριστικό της ενημέρωσης της κατάστασης, ώστε να λαμβάνουν οι πολίτες μέτρα προστασίας. Θέλουμε να ξέρουμε την επιδημιολογική κατάσταση κάθε περιοχής, όχι για επιπλέον μέτρα, τόνισε ο Υπουργός.

Παρακολουθήστε παρακάτω την πλήρη ανακοίνωση σχετικά με την πανδημία


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαινοτόμες μέθοδοι οινοποίησης με ιστορία… αιώνων!
Επόμενο άρθροΗ ελληνογαλλική Συμφωνία – Τα κρίσιμα επόμενα βήματα : 2022 – 2025

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ