Αυξάνονται επιδόματα σε ρεύμα και πετρέλαιο

Speaknews.gr

Οι ενεργειακές αυξήσεις φέρουν αυξήσεις και στην επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος και στο επίδομα θέρμανσης. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει την οικονομική στήριξη των νοικοκυριών προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στους λογαριασμούς. Όπως όλα δείχνουν το κονδύλι της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος θα υπερβεί κατά πολύ τα 150 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνώντας την αρχική εξαγγελία του μέτρου, στις αρχές του προηγούμενου μήνα.

Να σημειώσουμε ότι μοντέλο της επιδότησης σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες θα φτάσει τα 13 με 14 ευρώ στις 300 κιλοβατώρες ανά μήνα. Ανάλογες είναι οι σκέψεις της κυβέρνησης και για το επίδομα θέρμανσης. Αναμένεται να διπλασιαστεί το κονδύλι για το επίδομα θέρμανσης, από τα 95 εκατομμύρια που είχε προϋπολογιστεί.

Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμο να αυξήσει τις παραδόσεις του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος Αλίεφ ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν ζήτησε από την Gazprom να συνεχίσει να τηρεί τις υποχρεώσεις της για τα συμβόλαια που προβλέπουν την προμήθεια φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας, στην Ευρώπη.

Η αύξηση των εξαγωγών στην Ευρώπη μετά τις ανακοινώσεις Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν είχε ως αποτέλεσμα η τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου να καταγράφει πτώση 18%. Συγκεκριμένα η τιμή έχει πέσει σχεδόν στο μισό σε σχέση με τα 161 ευρώ που είχε αγγίξει χθες ενώ με το συμβόλαιο Νοεμβρίου αυτή την ώρα να βρίσκεται στα 88 ευρώ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός στη Νορβηγία : Εκτελέσεις με τόξο και βέλη – 5 νεκροί
Επόμενο άρθροHashtag Τάκης Κανελλόπουλος – (Το χρονικό μιας “άλλης” Κυριακής)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ