Ιταλία – Ισπανία 1-2: Της έσπασε το αήττητο και πέρασε στον τελικό του Nations League

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Της έσπασε το αήττητο των 37 αγώνων, την υπέβαλε σε εντός έδρας ήττα μετά από 22 χρόνια! Η Ισπανία επικράτησε της Ιταλίας, επικράτησε με 2-1 στο “Τζιουζέπε Μεάτσα” χάρη σε δύο γκολ του Φεράν Τόρες για τα ημιτελικά του Nations League.

Η Ισπανία λύγισε με 2-1 την Ιταλία μέσα στο Μιλάνο, εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League. Παρά τις απουσίες, το αήττητο ρεκόρ 37 αγώνων της Ιταλίας και τη δύναμη της έδρας οι Ισπανοί πέτυχαν δύο γκολ από το ημίχρονο και την Κυριακή θα διεκδικήσουν ακόμα ένα τρόπαιο για το παλμαρέ τους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη «ρόχα» και MVP όπως αναδείχθηκε ο Φεράν Τόρες, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του χάρη σε ασίστ τουΟϊαρθάμπαλ. Η αποβολή του Λεονάρντο Μπονούτσι στο 42’έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Στα αξιοσημείωτα εκτός της ήττας, οι πρωταθλητές Ευρώπης είδαν την εστία τους να παραβιάζεται δύο φορές για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2018.

Οι δύο προπονητές επέλεξαν να αρχίσουν με σχηματισμό 4-3-3 και αρχικά αυτός δούλεψε καλύτερα για την Ιταλία, που έμοιαζε αρκετά συγκροτημένη, χάρη στη πολύ δυνατή μεσαία της γραμμή.

Ωστόσο, όταν οι Ισπανοί ανέβασαν στροφές και άρχισαν να πιέζουν στα 3/4 του γηπέδου, ο αγώνας άλλαξε ρυθμό. Ένα γκολ του Τόρες στο 17′ από σέντρα του Οϊαρθάμπαλ έδωσε προβάδισμα στην Ισπανία και στην αμέσως επόμενη φάση είχε δοκάρι, όταν ο Μάρκος Αλόνσο έκανε σουτ και ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έχασε την μπάλα από τα χέρια του, προτού απομακρύνει ο Μπονούτσι.

Η Ιταλία είχε δύο καλές στιγμές για να ισοφαρίσει. Αρχικά με ένα σουτ του Φεντερίκο Μπερναρντέσκι που πρώτα σταμάτησε ο Ουνάι Σιμόν και στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στο επόμενο λεπτό ο Λορέντζο Ινσίνιε βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Η στιγμή που έκρινε το παιχνίδι

Στο 41ο λεπτό ο Μπονούτσι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για αγκωνιά στον Σέρχιο Μπουσκέτς σε διεκδίκηση της μπάλας και λίγα λεπτά πριν τη λήξει του πρώτου ημιχρόνου με νέα συνεργασία των Οϊαρθάμπαλ – Τόρες έγινε το 2-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι καλύτερες στιγμές ανήκαν και πάλι στους Ισπανούς με τον Ντοναρούμα να κρατάει την ομάδα του στον αγώνα. Από την πλευρά του, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση πραγματοποιώντας 4 αλλαγές και εν τέλει, ένα λάθος του Πάου Τόρες έδωσε τη δυνατότητα στον Φεντερίκο Κιέζα να διασχίσει το γήπεδο και να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Πελεγκρίνι για το 2-1.

Το γκολ δεν ήταν αρκετό για την Ιταλία, που στη συνέχεια δεν είχε τις ανάσες και τις λύσεις απέναντι στην ασφυκτική πίεση των Ισπανών. Το σκορ έμεινε ως είχε και η Ισπανία πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα διεκδικήσει ένα τρόπαιο μετά από καιρό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτους δημιουργούς του εμβολίου της Pfizer/BioNTech το βραβείο Αυτοκράτειρα Θεοφανώ
Επόμενο άρθροΣυναγερμός στη Νορβηγία : Εκτελέσεις με τόξο και βέλη – 5 νεκροί

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ