«Σε μας η ντροπή» Πάπας Φραγκίσκος για τη σεξουαλική κακοποίηση στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας.

«Ντροπή» ήταν η λέξη που χρησιμοποίησε επανειλημμένα ο Πάπας Φραγκίσκος στη δήλωσή του, μετά την έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της γαλλικής Καθολικής Εκκλησίας, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

«Θέλω να εκφράσω προς τα θύματα τη θλίψη μου, την οδύνη μου για τα τραύματα που υπέστησαν και επίσης την ντροπή μου, την ντροπή μας, την ντροπή μου για την υπερβολικά μακρόχρονη ανικανότητα της Εκκλησίας να θέσει τα θύματα στο κέντρο των ανησυχιών της».

«Προσεύχομαι, και προσευχόμαστε όλοι μαζί. Σε σένα Κύριε η δόξα, σε μας η ντροπή. Είναι η ώρα της ντροπής», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος και κάλεσε όλους τους θρησκευτικούς αξιωματούχους «να συνεχίσουν να επιστρατεύουν όλες τις προσπάθειές τους ώστε τέτοια δράματα να μην επαναληφθούν».

Ο Πάπας κάλεσε τους γάλλους καθολικούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους ώστε η Εκκλησία να είναι ένας ασφαλής οίκος για όλους».

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διενεργήθηκε από ανεξάρτητη επιτροπή, κάνουν λόγο για περίπου 216.000 περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, τα οποία έχουν πέσει θύματα καθολικών κληρικών από το 1950.

Ο Ζαν-Μαρκ Σοβέ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής που ερευνά την παιδεραστία στην Εκκλησία, εκτιμά πως ο αριθμός των ανηλίκων που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από καθολικούς κληρικούς φτάνει μέχρι και τους 330.000, εάν στη προστεθούν και τα άτομα που έπεσαν θύματα επιθέσεων λαϊκών που εργάζονταν στους θεσμούς της Εκκλησίας.

Ο Ζ.Μ. Σοβέ συμπλήρωσε ακόμη πως «πρόκειται για μια ελάχιστη εκτίμηση στη βάση της καταγραφής και της καταμέτρησης από αρχεία (Εκκλησία, Δικαιοσύνη, Αστυνομία δίωξης του εγκλήματος και Τύπος) και των μαρτυριών που ελήφθησαν».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο«Η Τέχνη και η Έρευνα πάνε όπως η ψυχή και το σώμα…»
Επόμενο άρθροΗ γλώσσα μας είναι πλούσιος θησαυρός – Σοφία Κουίδου-Τζάηλς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ