Στη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των πολιτικών αρχηγών συνεχίζεται η συζήτηση σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής

Συνεχίζεται σήμερα η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών.

Όπως έχει οριστεί το πρόγραμμα της συνεδρίασης στην Διάσκεψη των Προέδρων, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10:30 το πρωί με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων.

Στη συνέχεια, θα λάβει το λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Έχει προβλεφθεί η δυνατότητα δευτερολογιών για τον πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς εάν το θελήσουν. Μετά τους πολιτικούς αρχηγούς θα υπάρξει και ένας επιπλέον κύκλος ομιλητών βουλευτών, ένας από κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ θα τοποθετηθεί και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Αργά το απόγευμα, και αφότου έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση, αναμένεται η διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας βάσει του άρθρου 27 παρ. 2.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην ΔτΠ ζήτησε η συζήτηση να οργανωθεί σε περισσότερους κύκλους ομιλητών – βουλευτών προκειμένου να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότεροι βουλευτές να τοποθετηθούν επί της Συμφωνίας. Το συγκεκριμένο αίτημα αναμένεται να θέσει και σήμερα στη πρωινή Ολομέλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κύρωση της Συμφωνίας με την Γαλλία εισάγεται στην Ολομέλεια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με την θετική ψήφο της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και της Ελληνικής Λύσης ενώ την καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.

Δείτε LIVE


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροHashtag Τάκης Κανελλόπουλος – (Το χρονικό μιας “άλλης” Κυριακής)
Επόμενο άρθρο«Μπάλλος»: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Οδηγίες αν χρειαστεί από το 112

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ