Διαβατήριο ελευθερίας για τους εμβολιασμένους από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου –Πως θα γίνονται οι έλεγχοι

Η κανονικότητα επιστρέφει από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου για 6,2 εκατομμύρια πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ενω οι περιορισμοί παραμένουν μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Αναλυτικά στην εστίαση και στους αμιγείς κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, όπου δηλαδή επιτρέπεται να εισέρχονται πλήρως εμβολιασμένα άτομα, δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός.  Δεν θα υπάρχουν οι ισχύοντες μέχρι τώρα περιορισμοί για καθήμενους αποκλειστικά, για τον αριθμό των θαμώνων, για τη μουσική, τον χορό, το ωράριο λειτουργίας. 

Σε κάθε περίπτωση θα εξακολουθούν να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας ως προς την αντισηψία. Για το προσωπικό θα παραμείνουν ενεργοποιημένα όλα τα μέτρα τα οποία προβλέπονται, δηλαδή και η χρήση μάσκας και η ατομική προστασία. Παραμένει και ο διπλός εβδομαδιαίος έλεγχος για το μη εμβολιασμένο προσωπικό.

«Σαφάρι» της ΕΛΑΣ για να εφαρμοστούν ταμέτρα

Την ίδια στιγμή ειδικό πρόγραμμα ελέγχων, ξεκινάει από το Σάββατο, σε όλη τηνεπικράτεια, με αντικείμενο την αποφυγήδιασποράς του κορονοϊού, από την ΕλληνικήΑστυνομία και φυσικά τις συναρμόδιες αρχές. 

Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο του στοχευμένουπρογράμματος, συγκροτούνται μεικτάκλιμάκια, τα οποία θα περιπολούν σε όλες τιςπεριοχές τις χώρας, από 9 έως 23 Οκτωβρίου2021 και αφορούν, κυρίως, την άρση τωναπαγορεύσεων για όλους τουςεμβολιασμένους.

Πως θα γίνονται οι έλεγχοι

Το πρόγραμμα θα επικεντρώνεται στουςελέγχους:

*πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, 

*αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσουςεισέρχονται σε κλειστούς χώρουςεπιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης, σύμφωνα με τις αλλαγές που τίθενται σε ισχύ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οιέλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν μέχρι και στο τελευταίοχωριό της χώρας. 

Η γνωμοδότηση της Επιτροπής

“Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα που αφορούν στην μειωμένη πιθανότητα νόσησης, μετάδοσης της νόσου, σοβαρής εκδήλωσης της νόσου και νοσηλείας σε ΜΕΘ ή θανάτου για εμβολιασμένους, η Επιτροπή αντιμετωπίζει θετικά την άρση όλων των ισχυόντων περιορισμών στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης στους οποίους ήδη έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι. Παράλληλα, τα μέλη της Επιτροπής συστήνουν την διατήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Τα μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν όπως εντός του επομένου δεκαπενθημέρου και στο ίδιο πνεύμα, να εξετασθούν συνολικά και οι λοιπές δραστηριότητες και τα ισχύοντα σε αυτές μέτρα με σκοπό την απλούστευση και ομογενοποίηση των ισχυόντων πρωτοκόλλων.

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή συνεχίζει αδιάλειπτα την επιδημιολογική επιτήρηση της χώρας και σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο θα εισηγηθεί τα ανάλογα μέτρα εφόσον χρειάζεται.

Τέλος, τονίστηκε πως στο πλαίσιο της κοινωνικής συνοχής οι υφιστάμενοι περιορισμοί για μη εμβολιασμένους δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα αποσκοπούν στην προστασία τους”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ