Ισπανία – Γαλλία 1-2: Ανατροπή με Μπαπέ-Μπενζεμά και πρωταθλητές ξανά οι τρικολόρ

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Η Γαλλία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Οϊαρθάμπαλ στο 64′ όμως έκανε ολική ανατροπή με σκόρερ Μπενζεμά και Μπαπέ, αλλά και ήρωα τον Γιορίς και επιβλήθηκε 2-1 της Ισπανίας, για να κατακτήσει το Nations League.

Στον τελικό που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο “Σαν Σίρο” του Μιλάνου, μέσα από μία σπουδαία ανατροπή η Γαλλία επικράτησε της Ισπανίας με 2-1 για να κατακτήσει το τρόπαιο που μπήκε στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια. Προηγούμενη νικήτρια ήταν η Πορτογαλία που το είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια με νίκη επί της Ολλανδίας με 1-0.

Οι Ίβηρες του Λουίς Ενρίκε προηγήθηκαν δικαίως στο 64ο λεπτό με άψογο πλασέ του Οϊαρθάμπαλ έχοντας καλύτερη εικόνα μέχρι εκείνη τη στιγμή, δημιουργώντας ευκαιρίες και μη αφήνοντας τους Γάλλους να βρουν χώρους. Όμως οι τρικολόρ του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχουν παίκτες με προσωπικότητα, εμπειρία κα ποιότητα και το επιβεβαίωσαν για μία ακόμα φορά.

Δύο λεπτά μετά το γκολ που δέχτηκαν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με ένα καταπληκτικό σουτ του Καρίμ Μπενζεμά μετά από προσωπική ενέργεια ενώ στο 80′ ολοκλήρωσαν τη μεγάλη ανατροπή με τον εκρηκτικό Κιλιάν Εμπαπέ, που έφυγε στη πλάτη της ισπανικής άμυνας και νίκησε τον Σιμόν με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Με αυτό το γκολ η Γαλλία κατέκτησε ακόμη ένα μεγάλο τρόπαιο μετά από εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Στο τέλος μίλησε η κλάση του κάπτεν Γιορίς, που έκανε δύο τρομερές επεμβάσεις σε σουτ των Οϊρθάμπαλ στο 88′ και Πίνο στο 90+4′ και έβαλε και αυτός φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην κατάκτηση του τροπαίου από τους Γάλλους.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα τέλος Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΚΙΝΑΛ: Εσωκομματικό «μασάζ» επαφών του Γιώργου Παπανδρέου στη βουλή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ