Κακοκαιρία Αθηνά: Μετρούν πληγές στη Βόρεια Εύβοια– Σε επιφυλακή για νέα έντονα φαινόμενα

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Οι ζημιές από τις πλημμύρες ιδιαιτέρως στη Βόρεια Εύβοια είναι πολύ μεγάλες από την πρώτη κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου

Συνεχίζεται και σήμερα η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά» που έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές κυρίως στη Βόρεια Εύβοια. Εκτός από την Εύβοια, τα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Λάρισα και το Πήλιο.

Πιο αναλυτικά, η κάθοδος του νερού της βροχής ήταν σφοδρή στα παραλιακά σημεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπάρχει πια δάσος να το συγκρατήσει, παρασύροντας ότι έβρισκε στον δρόμο του.

Όπως δήλωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπρουνιώτης, «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα». Μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα Evima.gr. ανέφερε πως «Πλημμύρισαν τα πάντα. Στο Αχλάδι, την Κοτσικιά και την Αγία Άννα όλο το βράδυ προσπαθούσαμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα πλημμυρισμένα σπίτια» Χείμαρρος παρέσυρε ολόκληρο σπίτι στην περιοχή, ενώ η παραλία γέμισε με πολλά βαριά φερτά αντικείμενα όπως καρέκλες και ένα ψυγείο παγωτών.

Εξαιτίας όλων των παραπάνω, στάλθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο στην Εύβοια και όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Χρήστος Τριαντόπουλος, δίνεται έκτακτη επιχορήγηση 20 εκατ. ευρώ.

Το βράδυ της Κυριακής ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν και στην Αττική, με έντονη βροχόπτωση σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων και το κέντρο της Αθήνας, μετατρέποντας για λίγη ώρα αρκετούς δρόμους σε ποτάμια.

Βρισκόμαστε εν αναμονή τρίτου κύματος κακοκαιρίας όπου θα πλήξει κυρίως την κεντρική και νότια Ελλάδα τη Δευτέρα, με νέες καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Σύμφωνα με τον καθηγητή διαχείρισης καταστροφών, κ. Ευθύμη Λέκκα, υπάρχουν δέκα περιοχές στη χώρα οι οποίες κινδυνεύουν άμεσα από τις πλημμύρες. Μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστούν τέτοια φαινόμενα συγκεντρώνουν πέντε περιοχές στην Εύβοια και συγκεκριμένα η Λίμνη, η Αγία Άννα και η όλη η βορειοανατολική περιοχή, δήλωσε ο κ. Λέκκας στον Σκάι. Επίσης, τρεις περιοχές στην Αττική, οι Αχαρνές, το Θριάσιο Πεδίο και τα Μέγαρα μαζί με τον Σχίνο, και δύο στην Πελοπόννησο, ο δήμος Πύργου και η Αρχαία Ολυμπία.

Καιρός: Αναμένονται καταιγίδες και σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, βροχές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Περισσότερο θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιουνίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, οι Σποράδες και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο, η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη. Στις περιοχές που θα δεχθούν σημαντικές ποσότητες βροχής συμπεριλαμβάνονται περιοχές της Πελοποννήσου και της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν ασθενείς βορειοδυτικοί άνεμοι, αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ 44χρονη πολιτική ΑΠΑΤΗ των διακοινοτικών
Επόμενο άρθροΜε Πολλαπλό Μυέλωμα διαγνώστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ