Κ. Πιερρακάκης: Τις επόμενες εβδομάδες θα πραγματοποιηθεί η ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Τη δυνατότητα ανανέωσης των διαβατηρίων ψηφιακά θα έχουν οι πολίτες μέχρι το τέλος του 2021, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, υπογραμμίζοντας πως η υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου θα πραγματοποιηθεί εντός ολίγων εβδομάδων.

Πιο αναλυτικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι είναι θέμα χρόνου η δυνατότητα παροχής μέσω gov.gr για το γνήσιο της υπογραφής.

Αναφορικά με την εφαρμογή MyHealth, ο κ. Πιερρακάκης υπογράμμισε ότι παρέχει στους πολίτες πλήρη πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών, ενώ προανήγγειλε πως θα ενσωματωθούν περισσότερες λειτουργίες στον ψηφιακό φάκελο υγείας, με στόχο να μην χρειάζεται να κρατά μαζί του ο πολίτης πολλά έγγραφα όταν επισκέπτεται κάποιον γιατρό ή νοσοκομείο.

Σχετικά με την πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass/ Data, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ενδεικτικά ότι χθες που άνοιξε η πλατφόρμα υποβλήθηκαν 14.000 αιτήσεις, ενώ ήδη σε 11.000 δικαιούχους πιστώθηκαν τα 50 GB.

«Ο γονέας επιλέγει έναν αριθμό και σε αυτόν τον αριθμό πιστώνονται τα 50GB με διάρκεια πέντε μηνών», σημείωσε ο κ. Πιερρακάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι «σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ έχουν εμβολιαστεί περίπου 109.000 νέοι, το 33% του συνολικού πληθυσμού παιδιών 15-17 ετών. Ευελπιστούμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω. Να αναφέρω ότι όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό το FreedomPass για τις ηλικίες από 18-25 ετών βρισκόμασταν αρχικά στο 13% και τώρα πλέον βρισκόμαστε στο 53%. Αυτοί που πήραν την κάρτα FreedomPass είναι 410.000».

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι είναι όλοι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών (γεννηθέντες από 1/1/2004 έως και 31/12/2006) οι οποίοι έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19 έως και τις 31/12/2021.

Όσον αφορά στην πορεία εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 50 ετών, ο υπουργός τόνισε ότι «έχουμε περίπου 130.000 εμβολιασμούς με την τρίτη δόση, υπάρχει ενδιαφέρον από τον κόσμο να εμβολιστεί». Για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να κλείσουν οι ενδιαφερόμενοι άνω των 50 ετών, αυτό το ραντεβού τους γίνεται είτε μέσω της σχετικής πλατφόρμας είτε στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚυριάκος Μητσοτάκης : η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο
Επόμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο Colin Powell από κορωνοϊό

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ