Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Pfizer στην Θεσσαλονίκη (vid)

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Μητσοτάκης: «Επένδυση σταθμός το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, παρουσία και του προέδρου της φαρμακευτικής Αλμπέρτ Μπουρλά.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος καθώς επρόκειτο για μια ξεχωριστή στιγμή για την Pfizer, την πόλη, αλλά και για τον Άλμπερτ, που διέπρεψε εκτός Ελλάδος. Η ανακάλυψη του εμβολίου κατά του κορονοιού φέρει την δική του σφραγίδα.

«Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε πρωτεύουσα της εξωστρέφειας»

Εν συνεχεία , χαρακτήρισε τον Αλμπέρτ Μπουρλά βέρο Θεσσαλονικιό τονίζοντας τη λαμπρή πορεία του σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. «Ο Άλμπερτ επιστρέφει σπίτι του σε μία επένδυση σταθμό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τα άτομα που θα απασχοληθούν στα δύο κέντρα της Pfizer, εντός των επόμενων δύο μηνών είπε πως θα είναι περισσότεροι από 700 άνθρωποι σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. «Ένας από τους λόγους που επιλέξατε την Θεσσαλονίκη για την επένδυση είναι το άξιο ανθρώπινο δυναμικό της πόλης. Πρόκειται για τα ελληνόπουλα, που έχουν φύγει στο εξωτερικό και τώρα επιστρέφουν στην πόλη τους».

Μπουρλά : H χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Έλληνας επικεφαλής της Pfizer, Αλμπέρτ Μπουρλά, σημείωσε πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει και με τις επενδύσεις της εταιρείας στην πόλη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας που αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της χώρας μας, βάζοντας δυνατά την Ελλάδα στον επενδυτικό χάρτη.

«Οι επενδύσεις της Pfizer συμβάλλουν στην τοπική και εθνική οικονομία» είπε ο κ. Μπουρλά ενώ, υπογράμμισε πως η χώρα μας έχει το ανθρώπινο δυναμικό για να δημιουργήσει μία οικονομία βασισμένη στην γνώση και τώρα είναι η ώρα να απελευθερώσει αυτή την δυναμική. Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εδώ».

Κλείνοντας ανέφερε, πως σύμφωνα με μελέτη του ΙΟΒΕ η επένδυση της Pfizer στην Θεσσαλονίκη στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%. Στην Θεσσαλονίκη δε θα προσφέρει περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco
Επόμενο άρθροΤριμερής Ελλάδος – Κύπρου – Αιγύπτου την Τρίτη στην Αθήνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ