Παραιτήθηκε η ψευδοκυβέρνηση των κατεχόμενων στην Κύπρο

Πληροφορίες που αναμεταδίδονται από τα ΜΜΕ της Κύπρου, αναφέρουν ότι ο «πρωθυπουργός» του ψευδοκράτους Ερσάν Σανέρ, υπέβαλλε την παραίτητηση της τρικομματικής «κυβέρνησης» στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Σανέρ με γραπτή δήλωσή του επικαλείται ως αιτίες για την παραίτηση της «κυβέρνησης» το πρόβλημα απαρτίας στη «βουλή», τις εξελίξεις εντός των δύο εκ των τριών κομμάτων της «συγκυβέρνησης», και κάποια προβλήματα που προέκυψε εντός της «κυβέρνησης».

Ο κ. Σανέρ προσθέτει στη δήλωσή του ότι η τρικομματική «κυβέρνηση» σχηματίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2020 με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τότε τα 3 κόμματα και πήρε ψήφο εμπιστοσύνης στη «βουλή» στις 19 Δεκεμβρίου. Κύριος στόχος τους, ανέφερε, ήταν να περάσουν με όσο το δυνατόν λιγότερες δυσκολίες την πανδημία και τις οικονομικές συνέπειες, θεωρώντας ότι «πετύχαμε και στα δύο».

Αναφέρει επίσης ότι η έλλειψη απαρτίας στη «βουλή» εμποδίζει την «κυβέρνηση» από του να παράγει έργο και να αντιμετωπίσει τις διάφορες ανάγκες αλλά και να ανταποκριθεί στο «νομοθετικό» έργο.

Ως τελευταίο, σημείωσε, το ότι η πρόταση που έκανε με καλή πρόθεση – όπως είπε – για τον καθορισμό ημερομηνίας πρόωρων «βουλευτικών», απορρίφθηκε και από τους συνομιλητές του σε αυτή τη «βουλή» «δεν είδαμε την απαραίτητη κατανόηση και στήριξη».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣκυλακάκης: Ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΕΕ: Ετοιμάζει λίστα προτάσεων κατά της Τουρκικής προκλητικότητας σε Κύπρο και Μεσόγειο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ